Bujas o odgodi glasanja: Očito se radi o ideji koju podupire i cijela oporba, ali i dijelovi vladajuće većine

Hrvoje Bujas/Glas poduzetnika/HGK

U petak se u Saboru trebalo glasati o ukidanju harača Hrvatske gospodarske komore, ali je vladajuća većina na čelu s HDZ-om u zadnji čas odlučila ukloniti izmjene zakona o HGK iz plana glasanja.

Naime, cijela oporba se ujedinila oko potpore izmjene Zakona o HGK, koju je u Saboru predložio Most. Po svemu sudeći, u vladajućoj većini su se uplašili da bi zakon mogao biti izglasan i zbog toga je u zadnji čas, niti sat vremena prije najavljenog početka glasanja, povučen iz plana glasanja.

Ukidanje obaveznog plaćanja članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori već dugo zagovara Udruga Glas poduzetnika, a njen predsjednik Hrvoje Bujas komentirao je odgodu glasanja.

“To znači da su ove izmjene zakona imali velike šanse proći jer se za izglasavanje traži da u saboru bude prisutna većina zastupnika. HDZ se očito prepao. Očito se radi o ideji koju podupire i cijela oporba, ali i dijelovi vladajuće većine”, rekao je Bujas za Index.



“Ukidanje obaveznog plaćanja članstva u HGK je važna simbolika i tu se kroz sabor pokazuje da je poduzetnicima dosta parafiskalnih nameta. Ta članarina nije velik iznos, ali simbolika je velika. Ako Plenković to ne čuje, ovaj vapaj poduzetnika, onda se mi u Glasu poduzetnika pitamo što se događa s radarom”, dodao je Bujas.

Komentari