Bujas istaknuo nelogičnosti vladinog plana popuštanja mjera: Jesu li epidemiolozi imali zadnju riječ u ovim mjerama ili lobisti

N1

“Glas poduzetnika pozdravlja Vladine odluke o relaksaciji mjera za gospodarstvo i smatra da će do 11. svibnja velika većina gospodarstva biti dovedena u kakvu-takvu normalu u suživotu s koronavirusom, ali postavljamo pitanje jesu li epidemiolozi imali zadnju riječ u ovim mjerama ili lobisti“, rekao je u izjavi za Dnevno predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas komentirajući Vladino popuštanje mjera.

“Kako je moguće da rade kina, a ne mogu hoteli i trgovački centri? Kako je moguće da voze taksiji, a autoškole ne smiju raditi? Autoškolama se čak ne dopušta ni održavanje on-line nastave za prometna pravila! Autoškole su u velikim problemima, u našoj udruzi dobivamo velik broj upita iz te djelatnosti jer su im sva vozila pod leasingom, a nemaju nikakve prihode, a Vlada ih nije niti spomenula”, kaže Bujas i dodaje da se rad u autoškolama može vrlo jednostavno odvijati poštivajući najviše epidemiološke preporuke, od zaštite instruktora i kandidata do dezinfekcije automobila nakon svake vožnje, istaknuvši pri tom da autoškole u Danskoj normalno posluju.

Ne znamo je li ovo propust ili neznanje, no nadamo se da će se ovi nedostaci ispraviti, odnosno ugraditi u buduće Vladine mjere, rekao je Bujas za Dnevno.hr.



Komentari