Bubaš: Ništa nije nemoguće, kao ni da ćemo jednog dana imati 4.000 slučajeva

Foto: Damir Krajac/Cropix

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš komentirala je stanje u Hrvatskoj rekavši kako ju brojke ne iznenađuju s obzirom na stanje u drugim državama. 

Apelira da poslodavci svoje radnike puštaju kući ako imaju simptome koronavirusa. Navodi kako je ovakvih slučajeva bilo i u većim proizvodnim pogonima.

“Činjenica je da se u nekim velikim tvornicama u prethodnom valu dogodilo širenje covida-19 u kolektivu, pa su ponekad cijele smjene morale izaći. Ali to su izolirani slučajevi, da se u velikim proizvodnim pogonima ignoriraju”, objasnila je za N1.

Ističe kako ništa nije nemoguće, kao ni da ćemo jednog dana imati 4.000 slučajeva.



Za zdravstveni sustav navodi da je postavljen tako da je fleksibilan, da može dati i pružiti ono što je potrebno od zdravstvene skrbi.

“Zasad ne postoji sumnja u prekoračenje kapaciteta ili da se neće moći pružiti skrb covid bolesnicima, kao ni svima drugima”, tvrdi.

Nije htjela govoriti o ‘švedskom modelu’ već je rekla: “Zašto bismo govorili o modelima – mi imamo svoja postupanja, građane, socijalne aspekte koji su različiti od Švedske”.

O obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje rekla je da ne bi radila dan slučaj od dana sjećanja na žrtve Vukovara.

“Pričekajmo do tada da vidimo kako će se sve razvijati. Mislim da je to dan koji zaslužuje pijetet i sjećanje na žrtve, ne možete ljude spriječiti da dođu odati počast”.

Komentari