Brzom intervencijom policije ponovno su spašeni životi migranata

Brzom intervencijom policije ponovno su spašeni životi migranata, priopćila je Policijska uprava karlovačka.

Policijski službenici ATJ Lučko koji na području Policijske uprave karlovačke pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija i suzbijanju i hvatanju krijumčara su jutros kod Vukove Gorice u rijeci Kupi na granici s Republikom Slovenijom uočili grupu muškaraca, žena i djece, a koji su pokušavali preko rijeke nezakonito preći državnu granicu u pravcu Republike Slovenije.

U rijeci su uočili više osoba kojima je prijetila opasnost od utapanja, a jedna osoba je već bila i životno ugrožena te su dvojica policijskih službenika uskočila u rijeku i spasila ih izvlačivši ih na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć.

Drugi policijski službenici na obali pomagali su u izvlačenju osoba na sigurno. Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni.



Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o sedmorici državljana Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju PU karlovačke.

Komentari