Brojač novca, prostitutke, političari i poduzetnici… Što se događalo iza kulisa kluba Dragana Kovačevića?

Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Što se događalo iza kulisa martinskog slavlja u Klubu Dragana Kovačevića. Jer baš je taj dan poduzetnik Petek u banci podignuo 1,9 milijuna kuna u gotovini. Novac spremio u vrećice, nazvao Kovačevića te stigao na feštu. Na slavlju je bio i poduzetnik Ivica Čapo.

“Torbu nikakvu vidio nisam pa ni tu ni vrećicu”, rekao je Ivica Čapo.

Na proslavi koju su tajno nadzirali istražitelji, navodno se veselilo 20-ak ljudi – uglavnom poduzetnici, liječnici, odvjetnici. Nije tajna da su u klub dolazili i političari, ministri i predsjednik države.

“Ja sam tamo bio dva puta u vrlo uskom društvu, a mogao sam biti i u Vili Weiss i ne bih vjerojatno više nikad tamo otišao. Nisam se tamo skupljao na Martinju, a posebno ne nakon što sam izabran. Kažem došla riba iz Splita nitko nije htio kupit pa smo mi pojeli viškove”, rekao je predsjednik Zoran Milanović.



Predsjednik ne taji da je u Klubu bio s načelnikom Glavnog stožera HV-a Robertom Hranjem. I to u vrijeme karantene.

“Pitate mene koji sam predsjednik Republike zašto nisam ostao doma, pa nisam i ne bih nikad ostao doma. Razgovarao sam sa načelnikom glavnog stožera o strateškom planu i dugoročnom planu razvoja oružanih snaga”, rekao je Milanović.

A razvoja dijaloga s Banskim dvorima, poručuje Milanović, unatoč žešćoj retorici posljednjih dana, mora biti zbog interesa Hrvatske.

“Imamo ozbiljan problem i krdo skandala što se dogodilo. Netko će trebat dat odgovor”, rekao je Milanović.

“Gledajte to su bespredmetne incijative jedini sastanak koji ćemo imati biti će vezan za temu imenovanja veleposlanika”, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Taj pokušaj da se to svede na neku svađu je bitno  pogrešan, on ne postoji. Mislim da se moramo vratiti glavnoj temi, tema je neovisnost rada državnog odvjetništva, neovisnost rada Uskok-a, policije, tajnost izvida i beskompromisna borba protiv korupcije. To je politika naše Vlade”, dodao je.

Predsjednik Milanović smatra da se ministrima koji su odlazili u klub, poput Čorića ili Aladrovića, treba ispričati jer su namagarčeni. Službe su ih, smatra, morale upozoriti kamo idu.

“Ukoliko bude potrebno prema nadlaženim insititucijama objasniti ću svaki detalj i svakog dana svojeg funkcioniranja i tu ću stati – dalje komentara nemam”, rekao je Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

“Gospodin Kovačević i ja smo u rodbinskim odnosima i to ni jednom nisam skrivao. S obzirom da JANAF nije u mojem portfelju nit sam utjecao na izbor čelnika niti sam planirao utjecati”, rekao je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

A iz JANAF-a nakon svega tek diplomatski poručuju da su na tržištu prepoznati kao pouzdan partner u energetskom sektoru te da će radom dati znatan doprinos budućem gospodarskom razvoju Hrvatske, piše HRT.

Komentari