BROJ NOVOZARAŽENIH SE POVEĆAVA SAD uvodi nova ograničenja putovanja, Češka prijavila prvi slučaj koronavirusa, Francuzi zatvorili Louvre

U Kini su zabilježena 573 nova slučaja koronavirusa, što je najveći dnevni porast zaraženih u toj zemlji ovoga tjedna, dok je u Južnoj Koreji prijavljeno 376 novih slučajeva u nedjelju, a SAD nakon prve smrti od koronavirusa uvodi nova ograničenja putovanja, prenose svjetske agencije.

U subotu je umrlo 35 osoba u Kini, dok je u petak umrlo 47 osoba te je do sada umrlo 2870 osoba, objavila je kineska Nacionalna zdravstvena komisija. Od umrlih u subotu samo jedna osoba nije iz pokrajine Hubei, gdje je izbila epidemija, već iz susjedne pokrajine Henan. U Hubeiju je zabilježeno 570 novih slučajeva, od kojih 565 u pokrajinskom sjedištu Wuhanu. Samo tri su osobe zaražene izvan Hubeija, što je najmanji broj otkada je Nacionalna zdravstvena komisija počela 20. siječnja izdavati dnevna priopćenja o broju zaraženih.

Broj novozaraženih se povećava unatoč tomu što su vlasti nekih država odgodile ili otkazale više važnih događanja u Europi. Među njima su Ženevski sajam automobila, Berlinski turistički sajam ITB, Milanski sajam namještaja i Svjetski kongres o pokretnim telekomunikacijama koji se trebao održati u Barceloni.

U nedjelju je u 64 zemlje svijeta zabilježeno 87,565 zaraženih koronavirusom, od posljedica zaraze dosad je umrlo 2990 osoba, prenosi France presse pozivajući se na službene podatke objavljene u 12 sati.



Potvrđen sedmi slučaj zaraze korona virusom u Hrvatskoj

Iz klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno sedmoro oboljelih, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke.

Sada su ukupno zaražene četiri osobe iz Rijeke te tri iz Zagreba.

Potvrđen sedmi slučaj zaraze korona virusom u Hrvatskoj

Južna Koreja diže optužnicu protiv vođe sekte za ubojstvo: Skrivao imena zaraženih koronavirusom

Vođa kršćanske sekte iz Južne Koreje, Lee Man-hee, mogao bi  biti optužen za ubojstvo zbog širenja koronavirusa. Sumnja se da su krili imena zaraženih članova crkve, koje su službene osobe pokušale pronaći prije nego što se virus proširi.

Južna Koreja diže optužnicu protiv vođe sekte za ubojstvo: Skrivao imena zaraženih koronavirusom

Prvi slučajevi u Češkoj

Potvrđeno je da je u Češkoj od koronavirusa zaraženo troje ljudi. Svi troje bili su u Italiji i imaju blage simptome bolesti.

U Tokiju održan maraton bez gledatelja

Etiopski atletičar Birhanu Legese pobijedio je na maratonu u Tokiju, koji će ući u povijest po minimalnom broju gledatelja i sudionika zbog straha od širenja koronavirusa.

U Tokiju održan maraton bez gledatelja

U Njemačkoj se broj zaraženih udvostručio

Iz njemačkoga Instituta Robert Koch u nedjelju ujutro su objavili da se broj novozaraženih u Njemačkoj udvostručio sa 66 na 117 slučajeva.

I Finska je u nedjelju izvijestila o petome slučaju zaraze koronavirusom. Novozaraženi su jedan školarac i jedan umirovljenik. Obojica su bili u bliskom kontaktu s inficiranom ženom koja je doputovala iz Italije.

U susjednoj Švedskoj zasad je registrirano 13 slučajeva, u Norveškoj 15, a u Danskoj 3 slučaja.

Zatvoren Louvre

Ljubitelji umjetnosti ostali su pred vratima Louvrea, najposjećenijega svjetskog muzeja, jer je osoblje odlučilo održati sastanak o koronavirusu. Dugački redovi nezadovoljnih turista vrzmali su se ispred muzeja u kojemu se nalaze neka od remek-djela svjetske umjetnosti, Da Vincijeva Mona Lisa i skulptura Venere Milske.

Glasnogovornica Louvrea kazala je da se očekuje otvaranje muzeja za posjetitelje nakon sastanka članova uprave, osoblja i muzejskoga liječnika. Dodala je da osoblje još nije dobilo službenu naredbu vlasti da zatvori muzej, no od jučer su do daljnjega u Francuskoj zabranjena sva javna okupljanja više od 5000 ljudi.

Vlada je odredbu izdala u subotu, nastojeći utjecati na sprečavanje širenja virusa. Od subote navečer u Francuskoj je potvrđeno stotinu slučajeva zaraze.

U Francuskoj 100 zaraženih koronavirusom; U SAD-u umrla prva žrtva

Dvije trećine hrvatskih tvrtki već osjeća posljedice koronavirusa na poslovanje

Anketa Hrvatske gospodarske komore (HGK) pokazala je da dvije trećine (66 posto) hrvatskih tvrtki već osjeća negativne posljedice situacije s koronavirusom na svom poslovanju, a više od polovice njih (53 posto) je izjavilo da im je pao promet.

POSLJEDICE EPIDEMIJE Dvije trećine hrvatskih tvrtki već osjeća posljedice koronavirusa na poslovanje

Komentari