Brodosplit reagirao na Sinčićeve prozivke: Za razliku od pripadnika tog OPG-a čija je jedina gospodarska djelatnost bila krađa po samoposlugama, mi poslujemo profitabilno i stabilno

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Na optužbe Ivana Sinčića reagirao je ponovo Brodosplit na svojim web stranicama, te je objavio priopćenje u kojem Brodosplit optužuje, prema njihovim riječima ‘virus’ – Sinčić-Palfi za pokušaj uništenja Brodosplita. Također bračni par Sinčić-Palfi optužuju za organizirani kriminal nazivajući ih ‘pripadnicima zločinačke organizacije’ koju nazivaju ‘OPG – Obiteljsko političko gospodarstvo’, te koji ‘nasrću’ na Brodosplit s lažnim optužbama i podmetanjima.

“Za razliku od pripadnika tog OPG-a čija je jedina gospodarska djelatnost bila krađa po samoposlugama, Brodosplit posluje profitabilno i stabilno. Dokaz tome je da smo zaslužili bonitetnu ocjenu 5A1 prema analizi i najnovijem izvještaju najveće i najstarije bonitetne kuće na svijetu Dun & Bradstreet, jedne od najetičnijih svjetskih tvrtki. ” između ostaloga stoji u priopćenju, te nastavlja.

“Određena odstupanja veće ili umanjene likvidnosti događaju se isključivo zbog usporene procedure financiranja gradnje brodova u Hrvatskoj, a sve zbog loših primjera Uljanika i stare gubitaške brodogradnje. Bez obzira na sve navedeno Brodosplit ima veoma dobar novčani tijek, pa čim se provede potrebna procedura, računi blokiranih tvrtki će biti odblokirani. Radnicima je poznato da smo uvijek nastojali plaću isplatiti do 15-og. u mjesecu, bez obzira na to što temeljem Ugovora o radi i/ili Pravilnika o materijalnim pravima zaposlenika imamo obavezu isplatiti plaće do kraja mjeseca. Kao trgovačko društvo koje posluje na slobodnom tržištu, bez ikakvih potpora i subvencija plaće i ostale troškove možemo podmirivati samo iz ostvarene realizacije, a ovaj mjesec imamo blagi zastoj u naplati naših potraživanja. Slijedom toga radnici su usmeno obaviješteni od svojih direktora da ovaj mjesec plaće neće bit isplaćene do 15-og., i da će bit isplaćene do kraja mjeseca. Bez obzira na spomenute poteškoće, uz dodatni napor naše se poslovanje odvija redovno, a ukoliko bude sve išlo prema našim planovima, u što smo sigurni uskoro se ni ove manje poteškoće neće događati”. Cijelo priopćenje pročitajte ovdje.



Komentari