Brnjac: Rezultati turističke sezone su odlični, prestigli smo 2020., no tek smo u prvoj polovici kolovoza

Screenshot HTV

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac komentirala je izvrsne turističke rezultate ovoga ljeta.

“Dosadašnji rezultati su odlični, međutim moram podsjetiti da smo još u prvoj polovici kolovoza, da je ispred nas još jedan značajan dio sezone. Najveći dio prihoda u turizmu, 59% posto, je od 1. srpnja do 31. kolovoza” rekla je ministrica Nikolina Brnjac za središnji Dnevnik HTV-a.

“U 2021. od prvoga dana do danas imali smo 7,8 milijuna dolazaka turista, na današnji smo dan dosegli brojku ukupnog turističkog prometa 2020. godine”, ističe Brnjac komentirajući i veliki uspjeh nautičkog turizma.

Nautička sila

“Hrvatska je svjetska nautička sila, imamo više od 4 tisuća plovila u charteru. Nautika je jedan od najsigurnijih oblika u turizmu”, rekla je.



Ističe da brojke, što se nautike tiče, kada se pogleda kolovoz, nadmašuju one iz rekordne 2019. godine. Spomenula je da su se, što se tiče turizma istaknule i kuće na osami, odnosno kuće za odmor.

“Treba reći da je dobra popunjenost hotela i kampova s četiri ili pet zvjezdica”.

Cilj je povećati kvalitetu, da imamo turizam više dodane vrijednosti, ističe ministrica.

“Što se tiče onih koji se najslabije oporavljaju, tu moram istaknuti turističke agencije koje su imali veliku štetu tijekom pandemije. Vlada je pripremila 36 milijuna kuna pomoći agencijama, kako bi se što prije oporavile”.

Najsigurnija destinacija na Mediteranu

Kakva je situacija s posezonom i popunjenosti smještaja u rujnu i listopadu?

“Itekako su dobre vijesti s emitivnih tržišta, bilježimo veliki interes. Na nama je je da osiguramo dobre epidemiološke uvjete, da ostanemo najsigurnija destinacija na Mediteranu”, odgovorila je.

Ministrica Nikolina Brnjac kaže da je potrebno apelirati i na turiste koji dolaze da se odgovorno ponašaju. Za kraj, prokomentirala je i situaciju s Covid kartom, na kojoj je Hrvatska i dalje u narančastom.

“Preko 70% turističkih djelatnika se cjepilo, a sada je važno da se poštuju odluke Stožera. Na taj način možemo ostati i dalje najsigurnija destinacija”, zaključuje.

Komentari