Britanski premijer prebolio Covid-19, ali sada ponovno u izolaciji! Bio u kontaktu sa zaraženom osobom

wiki

Iako je britanski premijer Boris Johnson prebolio Covid-19 sada je ponovno u izolaciji! Naime, on i ministar financija Rishi Sunak bili su u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom te će raditi isključivo iz svojih ureda a ostalo vrijeme biti u izolaciji te se svakodnevno testirati.

Britanski ministar zdravstva Sajid Javid rekao je da se testirao i da je pozitivan na koronavirus.

“Britanski Nacionalni zdravstveni servis (NHS) je kontaktirao premijera i ministra te se oni vode kao kontakti zaražene osobe”, objavljeno je iz ureda Borisa Johnsona.

Podsjetimo, svaka osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženim mora biti u samoizolaciji 10 dana.



Johnson i Sunak će, međutim, sudjelovati u pilot-programu koji im omogućava da nastave s radom iz ureda i da se izoliraju samo kada nisu na poslu.

“Da bi mogli raditi iz Downing Streeta, svakodnevno će se testirati”, objavio je ured. Napomenuli su kako će tijekom razdoblja voditi samo ključne poslove vlade.

‘Individualna odgovornost pojedinca’, smatra Johnson

Inače, Velika Britanija se posljednjih tjedana suočava s porastom broja zaraženih koronavirusom. U subotu je bilo registrirano 54 tisuća novozaraženih.

U toj je zemlji dosad umrlo 128.600 ljudi koji su bili pozitivni.

Unatoč tome, Johnson je najavio za ponedjeljak ukidanje gotovo svih mjera, uključivo i nošenje maski i fizičku distancu. Rekao je da je na, stavljajući naglasak na “individualnu odgovornost” pojedinca.

Komentari