Boris Johnson vjenčao u tajnosti. Svi se pitaju kako se uopće uspio vjenčati u Katoličkoj crkvi nakon dva propala braka

Politics For All / Twitter

Britanski premijer Boris Johnson vjenčao se u subotu sa svojom zaručnicom Carrie Symonds na “tajnoj svečanosti” , pišu u subotu britanski mediji.

Poznat po brunom ljubavnom životu 56-godišnji Johnson vjenčao se sa 33-godišnjom Carrie Symonds u katoličkoj katedrali Westminster u nazočnosti bliskih prijatelja i roditelja, pišu “Mail on Sunday” i “The Sun”.

To je drugi britanski premijer koji se oženio za mandata, prvi je bio Robert Jenkinson 1822.

Johnson i Symonds su čekali mjesecima kako bi se vjenčali nakon što im je prvotni plan prošle godine poremetila pandemija. Par se zaručio u prosincu 2019. i ima jednogodišnjeg sina Wilfreda.Trideset uzvanika prisustvovalo je svečanosti – što je maksimalan broj dozvoljen mjerama koje su na snazi u Velikoj Britaniji- u centru Londona nakon što su pozvani u zadnjoj minuti, navodi “Mail on Sunday”.

Vjenčao ih je svećenik koji je krstio njihovog sina, a i Wilfred je također prisustvovao vjenčanju, dodaje “The Sun”.

Boris Johnson se prije ovog braka dva puta ženio. Ima četvoro djece s prijašnjom suprugom odvjetnicom Marinom Wheeler od koje se razveo 2018. Također ima jednu kćer iz jedne veze.

Kada je izabran bio je prvi predsjednik vlade koji je živio u Downing Streetu u nevjenčanoj zajednici.

Carrie Symonds, bivša stručnjakinja za odnose s javnošću Konzervativne stranke, rodila je sina nekoliko tjedana nakon što je Johhnson pušten s intenzivne njege gdje je boravio zbog težeg oblika zaraze koronavirusom.

Kako se uspio vjenčati u Katoličkoj crkvi nakon dva propala braka?

Nakon što je objavljeno da je par vjenčao katolički svećenik, mnogi su se zapitali kako je Borisu Johnsonu, koji je prethodno već dvaput bio u braku, pošlo za rukom stupiti u treći, i to katolički. Za Carrie Symonds se zna da je katolkinja koja dosad nije bila vjenčana, no Johnson je, prema službenoj premijerskoj biografiji, tijekom školovanja na prestižnom Etonu s katoličanstva prešao na anglikansku konfesiju.

Špekulira se da je, ne bi li se vjenčao u Katoličkoj crkvi, možda ishodovao poništenje dvaju prethodnih brakova. No, drugi izvori, kako prenosi Daily Telegraph, nagađaju da je moguće da se prethoda dva braka automatski smatraju ‘nevaljanima’ jer su sklopljena ‘izvan kanonske forme’.

Komentari