Najčitanije novine u Britaniji nominirale Hrvatsku za najbolju destinaciju u 2020.

Ilustracija Foto: Duje Klaric / CROPIX

Hrvatska je uvrštena u izbor za prestižnu nagradu Best Country award 2020, koju popularne britanske novine The Times&The Sunday Times i The Sun dodjeljuju najboljoj zemlji na svijetu, priopćeno je u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ)

U užem izboru nagrade, koja se ove godine dodjeljuje po osmi put, Hrvatska se našla u društvu najboljih svjetskih destinacija – Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Italije, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda.

“Izuzetno smo ponosni na ovu nominaciju, kojom smo učvrstili poziciju koju naša zemlja uživa na britanskom tržištu, a ujedno potvrdili da naše pojačane marketinške aktivnosti u Velikoj Britaniji daju odlične rezultate. Pozivam sve ljubitelje Hrvatske da iskoriste priliku i daju glas Hrvatskoj, koja je apsolutno zaslužila naći se na ovako važnoj listi”, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

O končanom pobjedniku, naime, odlučuju čitatelji koji mogu glasovati putem linka, a glasovanje će trajati do kraja listopada.



Osim u kategoriji najbolje zemlje, može se glasovati i u 12 ostalih kategorija poput najboljeg grada, aviokompanije i turoperatora, napominju iz HTZ-a.

Dodjela nagrade održat će se u studenom, najvjerojatnije virtualnim putem, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju.

Iz HTZ-a još navode da su The Times&The Sunday Times trenutno najprodavanije tiskane novine u Britaniji, koje dnevno čita gotovo tri milijuna ljudi, dok je The Sun jedna od najpopularnijih novina s mjesečnim dosegom od preko 37 milijuna čitatelja.

Komentari