Brat preminule žene: Morao sam potpisati papir da je umrla od covida iako je umrla od ozbiljnih bolesti

Goran Mehkek / CROPIX

‘Prije godinu i pol mojoj sestri je dijagnosticiran čitav niz bolesti, od ciroze jetre do bubrega koji su počeli otkazivati, a i srce joj je sve slabije i slabije radilo’

Jučer je navodno umrlo 11 osoba, a među njima i zasad najmlađa oboljela osoba s covid infekcijom. Žena je rođena 1981. te je preminula u KB Dubrava. Njezin potreseni brat rekao je da je sestru putem videopoziva zadnji put vidio i čuo drugi dan posljednje hospitalizacije.

“Prije godinu i pol mojoj sestri je dijagnosticiran čitav niz bolesti, od ciroze jetre do bubrega koji su počeli otkazivati, a i srce joj je sve slabije i slabije radilo. Zadnja četiri mjeseca stanje joj se drastično pogoršalo do te mjere da više nije mogla hodati, ustati iz kreveta. Prošli ponedjeljak sam je odvezao u Vinogradsku bolnicu. Bila je sva žuta i bilo joj je izrazito loše. Rekli su nam da se pripremimo na najgore, da je smrt na vratima. Nakon dva dana u bolnici otkriveno je, na sve, da se zarazila koronom pa su je, mislim da je bila prošla srijeda ili četvrtak, prebacili u KB Dubrava”, objasnio je brat za Jutarnji list.

Umrla od covida?

U nedjelju u 8 sati ujutro je preminula. Kaže kako su mu rekli da je umrla te da ništa nisu mogli napraviti jer joj je krv išla na usta. “Rekli su mi i da više nije mogla govoriti i da se počela gasiti. Kad sam preuzimao tijelo kako bismo je dostojno pokopali, morao sam prvo potpisati papir da je umrla od covida. No, ispada kao da se samo od korone umire i da ostale bolesti ne postoje, kao da ih nema.



Teško je sve ovo čitati kad ispod članaka o smrti najmlađe pacijentice umrle od korone pojedinci se ismijavaju s njezinom smrću. I ne, ona nije umrla od korone već od ozbiljnih bolesti s kojima se dugo bori, a korona koju je dobila u bolnici nakon što je hospitalizirana prošli tjedan, ju je dokrajčila. Mogla je tako dobiti i gripu jer je sezona gripe na vratima, pa me zanima jel bi onda rekli da je umrla od gripe ili da je uzrok smrti nešto drugo?”, upitao se brat preminule 39-godišnjakinje.

Izvor blizak preminule tridesetdevetogodišnjakinje: Ona je bila jako bolesna, a tvrde da je glavni uzrok smrti bio Covid-19

 

Komentari