Brat Filipa Zavadlava čovjeku koji je umirao od srčanog udara, umjesto da pomogne ukrao pušku

Milan Sabic/PIXSELL

Brat Filipa Zavadlava, Stanislav, nakon što se neuspješno liječio od ovisnosti i nakon što je nedavno svojevoljno izišao iz terapijske zajednice u Cisti Velikoj, ponovno se našao na meti policije. 

Naime, taj 23-godišnjak prijavljen je za kazneno djelo teške krađe jer je ukrao lovačku pušku dok je njezin 72-godišnji vlasnik bespomoćno ležao na tlu jer je doživio srčani udar, od čega je i umro, a puška mu je ispala iz ruku i nalazila se pokraj njegova automobila, piše Slobodna Dalmacija.

Stanislav umjesto da u tom trenutku pruži pomoć čovjeku, s poda parkirališta uzeo je njegovu pušku, a sumnja se da ju je prodao.

Policija ga tražila mjesec dana

To se dogodilo početkom kolovoza, točnije prijavljen je 6. kolovoza da je 8.15 sati na parkiralištu ispred Policijske uprave splitsko-dalmatinske sa sjeverne strane, dok je 72-godišnji A. V. ležao bez svijesti pokraj svoje Toyote Yaris, uzeo njegovu poluautomatsku pušku Beretta Al 391 Urika 2, te ju je zadržao za sebe ili prodao, čime je počinio kazneno djelo teške krađe.



No, kako je nakon povratka s liječenja Stanislav otišao od oca, s kojim je živio na Skalicama, policija ga je punih mjesec dana tražila zbog ovog djela teške krađe.

Uhićen je 1. rujna na području Kopilice, a sljedeći dan je priveden na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Sudac istrage pustio je da se za ovo djelobrani sa slobode.

Muškarac od kojeg je Stanislav ukrao oružje, toga jutra krenuo je u Policijsku upravu produžiti dozvolu za držanje i nošenje ove puške koja mu je služila za lov i, iako se tretira kao poluautomatsko oružje, dozvoljena je za lov. No, pozlilo mu je i pao je.

Komentari