Branko Šerić napadnut u Splitu: Dobacivali su da sam smeće…

Odvjetnik Filipa Zavadlava – Branko Šerić, napadnut je u svojem rodnom gradu Splitu.

Večer prije napadnut je brat njegova klijenta, sutradan on. Iako je Branko Šerić bio žrtva samo verbalnog napada situacija, kaže, nije bila nimalo ugodna.

“Krupni čovjek mi je prišao s leđa prilično grubo”

“Prolazio sam dijelom Rive prema Svetome Frani. Jedna skupina mladića mi je dobacivala. Jedan krupni čovjek mi je prišao s leđa prilično grubo. To je moj, jer idem kod tog brice, čovjek je posvjedočio i ako treba posvjedočit će, ali meni to ne treba ovaj čas”, rekao je Branko Šerić za RTL.

Na pitanje što su mu govorili, otkriva: “Da sam smeće, da kako mogu braniti ubojicu, da je pobio nevine dečke, da će me onemogućiti u tome”.



Sve se događalo u neposrednoj blizini, gotovo na ulazu u kvart u kojem su se ubojstva dogodila. Malo dalje, brojne su mu nepoznate žene, kaže Šerić, pružale ruku. Pretpostavlja da je riječ o majkama koje se boje za svoju djecu.

“Ukoliko budem osjetio mogućnost ugroze za sebe ja ću zatražiti, prije nego što krenem, u Split zaštitu od policije. A s time hoću reći da se jedino od policije može zatražiti zaštita, a ne da se zaštita ili obrana poduzima na svoju ruku”, kaže Šerić.

Prosvjed najavljen za četvrtak

Policija je, rekao je ministar Božinović danas baš u Splitu, u slučaju trostrukog ubojstva učinila sve kako je trebalo i počinitelja pronašla za samo tri sata. Jače mjere borbe protiv droge u tom dalmatinskog gradu danas je najavio i premijer Plenković te se osvrnuo i na protestne pokrete.

“Oni kanaliziraju poruke jednog dijela naših sugrađana koji se osjećaju isključeni, kod kojih tinja nezadovoljstvo, koji ne vide korist od ovih brojeva, reformi, konkretnih stvari koje radimo. Koji se osjećaju isključeni iz europskog konteksta u potpunosti. Koji donose odluke i na nekim negativnim pojavnostima i na lokalnim razinama”, kazao je premijer Plenković.

Prosvjed u Splitu najavljen je za četvrtak. Odvjetnik Šerić će kaže svog klijenta , unatoč pritiscima, nastaviti braniti. U ponedjeljak će se s njim prvi put susresti u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj, pišu Vijesti.hr.

Komentari