Branko Bačić: Politika Vlade nije utjecala na rezultate izbora

N1

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u nedjelju da desnica na ovim izborima nije bila do kraja jedinstvena i ustvrdio da politika Vlade ni na koji način nije utjecala na rezultat izbora na kojima, po dosadašnjim rezultatima, Zoran Milanović pobjeđuje Kolindu Grabar-Kitarović.

Bačić je Novoj TV izjavio da će se, kada se sve završi i obrade rezultati, sjesti i analizirati kako dalje.

Ne drži da je politika Vlade, za koju smatra da radi jako dobro, na bilo koji način utjecala na rezultat po kojem SDP-ov Zoran Milanović pobjeđuje  HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović.

“Jedno su predsjednički, a drugo parlamentarni izbori. Na predsjedničkim ipak više dolazi do izražaja kandidat i njegova osobnost”, kazao je Bačić.



Ocijenio je da desni dio političkog spektra na ovim izborima nije bio do kraja jedinstven i da je očito izostala podrška Kolindi Grabar-Kitarović.

Osvrnuo se i na trećeplasiranog kandidata iz prvog kruga izbora Miroslava Škoru, koji je u videoporuci na facebooku rekao da na glasačkom listiću neće zaokružiti ni Milanovića niti Grabar Kitarović već broj tri – hrvatski narod.

“Podaci koje dobivamo s birališta pokazuju da je četiri posto nevažećih glasova. Ako je to onaj dio birača koji su poslušali gospodina Škoru, moram reći da je to mali broj”, rekao je Bačić.

Smatra neprihvatljivim da se na takav način preporuča glasanje. “U svakom slučaju, rezultat demantira takvu politiku”, ustvrdio je.

Zahvalio je svim građanima koji su izašli na izbore što su iskoristili svoje biračko pravo i svoj glas dali bilo Grabar- Kitarović, bilo Milanoviću.

Komentari