Branko Bačić: Ministar Horvat neće biti na raspravi o Zakonu o obnovi. Samoizolacija mu još nije istekla

screenshot

Ministar graditeljstva Darko Horvat sutra neće prisustvovati raspravi o Zakonu o obnovi od potresa jer mu samoizolacija još nije istekla. Branko Bačić, predsjednik HDZ-ovog kluba zastupnika u Saboru rekao je kako ministar graditeljstva Darko Horvat sutra neće prisustvovati saborskoj raspravi o Zakonu o obnovi od potresa.

Horvat je, gostujući u Dnevniku Nove TV kazao kako je ministru Horvatu određena samoizolacija u trajanju od 15 dana te mu se “čini da je i drugi test na koronavirus” negativan.

“Njegova epidemiologica je odredila samoizolaciju koja ističe u četvrtak. On se danas testirao, kakav je nalaz – još ne znam. Ni on ni državni tajnik neće biti na raspravi”, kazao je Bačić.

Podsjetimo, pomoćnica ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Maja Marija Nahod pozitivna je na koronavirus. Zbog toga je ministar Darko Horvat završio u samoizoalaciji. Prvi test na koronu bio mu je negativan, a rezultate drugog trebao bi saznati večeras.



Sutra rasprava o Zakonu o obnovi Zagreba

Navodi kako je i danas na Odboru bilo dobrih i kvalitetnih amandmana.

“Očekujem sutra kvalitetnu raspravu. Vlada je, kako je rekao i premijer Plenković, otvorena prema svim kvalitetnim amandmanima. Kao što smo već danas proveli raspravu, očekujem i sutra kontruktivnu raspravu i dobre amandmane”, istaknuo je Bačić.

Navodi da misli kako je na Odboru bila vrlo konstruktivna rasprava s amandmanima koji su bili prihvatljivi.

Smatra da elektronsko glasanje ne ide nikome u prilog

Bačić je kazao kako elektronsko glasanje ne ide nikome u prilog već je opravdano u uvjetima epidemije.

“Naime, ta činjenica znači da je netko od zastupnika obolio ili je u samoizolaciji. To se odnosi samo na zastupnike za koje je utvrđeno da su pozitivni ili im je određena samoizolacija. Za nikakav drugi slučaj ne možemo elektronskim glasanjem pokriti nešto”, smatra Bačić.

Smatra da je takakv potez opravdan. “Mislim da je to u ovim posebnim okolnostima epidemije – opravdano”, istaknuo je.

Kazne za nenošenje maski u Saboru

Za kazne zbog nenošenja maske kaže kako je najgora kazna koju on vidi – zabrana rada, govora i nastupa u sabornici.

“Na opomenu predsjednika Sabora ili predsjedavajućeg, on će biti iznesen, izbačen iz sabornice. Neovisno o tome o kome se radi. Nismo razmišljali o novčanim kaznama nego o opomenama i o onemogućavanju rada taj dan”, objasnio je Bačić.

Nije siguran da bi novčano kažnjavanje bila veća motivacija za nošenje maski, piše Dnevnik.hr.

Komentari