Branka Ramljak u utrci za gradonačelnicu: ‘Vrijeme je da Split dobije ženu na čelo grada’

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Sveučilišna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu Branka Ramljak objavila je kandidaturu za gradonačelnicu Splita. 

Poručila je kako je vrijeme da Split nakon 30 godina dobije ženu koja će upravljati gradom. “Ne samo Split, gotovo niti jedan veliki grad u Hrvatskoj nije u posljednje vrijeme imao ženu za gradonačelnicu”.

Dodala je kako sedam država koje se najbolje nose u ovoj korona-krizi vode žene -Njemačka, Danska, Finska, Norveška, Island, Novi Zeland i Tajvan.


Objašnjava kako te zemlje odlično stoje u svim segmenti, od ekonomije do kulture. Vezano o modelu za upravljanje Hajdukom, kao nekadašnja prava dama kluba, navodi kako vjeruje u njega dodajući da treba razmisliti kako unaprijediti ono što se nije pokazalo dobro kako bi to i dalje bio najbolji put za Hajduk.

“Držim kako sam stekla dovoljno životnog i profesionalnog iskustva da se sada mogu posvetiti nastojanju da naš grad učinim boljim mjestom za život. Vjerujem da ima boljih, pametnijih i sposobnijih, ući u izbornu kampanju u Splitu nije lako, ali ja to želim i ja se usudim to napraviti. I nemam drugih interesa”, zaključila je Ramljak u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Komentari