Božinović: Sva testna mjesta u Hrvatskoj izdavat će i covid potvrde

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je digitalne covid-potvrde nakon sjednice užeg kabineta Vlade.

”Svi koji imaju te potvrde moći će bez ikakvih ograničenja doći i ulaziti u Republiku Hrvatsku. Svi oni koji potvrde nemaju, morat će predočiti negativan ne stariji od 48 sati, potvrdu o preboljenju koronavirusa ili da su cijepljeni. Novost je da i osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku”, rekao je Božinović, prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je da što se tiče upotrebe digitalnih potvrda na nacionalnoj razini, njihova će se uporaba odnositi na klubove, koncerte, manifestacije i druga događanja koja se odnose na okupljanje više od 100 ljudi”.

“Imamo i dodatnu novinu, a to je da sva testna mjesta u Hrvatskoj, osim toga što će testirati, moći će izdavati i COVID digitalne potvrde. Moći će ih izdavati HZZO i sve njegove podružnice, na stranicama e-Građani, i kada dođete na testiranje da tih 15 minuta koliko se čeka možete dobiti potvrdu. To će se omogućiti i za strane državljane. Svatko može doći u posjed digitalne COVID potvrde”.



Kada je riječ o događanjima poput Đakovačkih vezova i sličnih manifestacija, Božinović kaže da će takva okupljanja kontrolirati lokalni stožeri civilne zaštite.

”Onaj tko organizira, treba mu biti u interesu da se održi tradicija, ali s druge strane da se ne dozvoli da bilo koja od tih manifestacija postane žarište koronavirusa”.

Komentari