Božinović: Situacija nije bolja, produžit ćemo odluku o radnom vremenu klubova

Foto: Pongracic / CROPIX

U ponoć je istekla odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite o radu barova i klubova najdulje do ponoći. Ministar Davor Božinović najavio je što je za očekivati po tom pitanju.

Novinari su ministra unutarnjih poslova o daljnjim odlukama o radu klubova i barova pitali na obilježavanju 30. obljetnice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko (ATJ) Lučko.

“Ta odluka je vezana za ograničavanje rada, donesena je zato što se epidemiološka situacija u RH pogoršala”, podsjetio je Božinović i odmah konstatirao: “Nažalost, ne može se reći da se poboljšala ovih dana. To presumira da će odluka biti produžena.”

Novinari su Božinovića pitali i o mogućnostima da se u Hrvatskoj smanji broj odbijenih zahtjeva viza za SAD, kao jedan od uvjeta za potpuno ukidanje viznog režima.



Božinović je rekao da je riječ o procesu koji uključuje “cijeli niz poslova i bilateralnih dogovora i sporazuma”, što je redom obavljeno i potpisano. Rekao je da je prošle godine postotak odbijenih zahtjeva bio “nešto iznad 3 posto”. Stoga je apelirao na građane Republike Hrvatske da zahtjeve “podnose svjesni realnosti”, kako bi time pomogli “da nam se udio odbijenih smanji”.

Komentari