Božinović: Policijski službenici su sprječavali prelazak skupine, jedan migrant ozlijeđen vatrenim oružjem

Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u subotu kasno uvečer da je migrant, koji je popodne ozlijeđen tijekom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu ozljedu te je prevezen u riječku bolnicu, u kojoj operacija još traje.

Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, u subotu kasno popodne na nepristupačnom području Gorskog kotara došlo je do ozljeđivanja jednog stranog državljanina za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Hrvatske.

“Danas oko 17 sati hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprječavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorija Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno 5 kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema skupini migranata. Policijski službenici su sprječavali prelazak skupine, koja se najvjerojatnije željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant ozlijeđen,” rekao je ministar.

Do ozljeđivanja je došlo zbog uporabe vatrenog oružja. Po tome će, kazao je ministar, postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti očevid.



Komentari