Božinović: Policija u borbi protiv govora mržnje uvijek efikasna i učinkovita

Foto: Sasa Buric / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak kako je po pitanju borbe protiv govora mržnje policija uvijek efikasna i učinkovita, tako da ima puno povjerenje u sustav.

“Kada je u pitanju borba protiv govora mržnje, tu je policija uvijek efikasna i učinkovita. Imam puno povjerenje u sustav. Što se tiče policije možete biti sigurni da će učiniti sve što je u njezinoj moći, a to i čini, da pravdi dovede počinitelja svakog kaznenog djela, pogotovo kad govorimo o djelima koja su motivirana mržnjom ili etničkom nesnošljivošću”, rekao je Božinović novinarima prilikom posjete Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

‘Moramo ostati oprezni i odgovorni’

Na pitanje što rade članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite sada kada su smanjene mjere opreza i dnevno nemamo nove slučajeve ili imamo tek jednu do dvije novozaražene osobe, odgovorio je kako se radi kao i prije.

“Sada je bitno da pratimo situaciju u bližem susjedstvu, u Europi, na Bliskom istoku i na globalnoj razini. Moramo ostati oprezni i odgovorni. Što se Stožera tiče, svakodnevno se prati situacija”, kazao je Božinović.O epidemiološkoj situaciji na jesen, odnosno mogućem drugom valu koronavirusa nije htio spekulirati.

Komentari