Božinović: Policija spriječila veće sukobe zahvaljujući protokolu s Hrvatskim nogometnim savezom

Ronald Goršić/Cropix/arhiva

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je jučerašnji incident s navijačima na autocesti A1, kada su pripadnici Torcide izašli iz vozila i izazvali višesatni kilometarski zastoj u prometu.

Rekao je da je policija spriječila veće sukobe zahvaljujući protokolu s Hrvatskim nogometnim savezom, po kojem Ravnateljstvo policije koordinira sve sigurnosne aspekte utakmica visokog rizika, a to su jučer bila gostovanja Hajduka u Osijeku i Dinama u Šibeniku.

– Brzim angažmanom policijskih službenika spriječen je, pretpostavljam, dogovoreni sudar dviju navijačkih skupina, dijete koje je bilo na respiratoru je ipak prošlo kroz tu kolonu, a pravo pitanje je onima koji to rade, koji zaustavljaju promet na autocesti, a i onima koji imaju razumijevanja za njihovo nezadovoljstvo, za sve one koji sudjeluju u javnom političkom životu, i koji nisu uvijek bili dovoljno jasni u osudi, rekao je.

Nema mjesta izražavanju nikakvog nezadovoljstva nasilnim putem, hrvatska policija neće ništa prepustiti slučaju, rekao je dodavši da su navijači sastavni dio nogometa, a izgrednici su jučer bili pojedinci. Ničiji život ne smije ovisiti o bahatosti nekoga drugoga, naglasio je Božinović.



Komentari