Božinović: Ova zaraza može se pretvoriti u opasnu bolest. Treba pojačati komunikaciju s građanima

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nacionalni stožer civilne zaštite sastao se danas s čelnicima županijskih stožera te voditeljima službi civilne zaštite.

“Analizirali smo situaciju, poslušali smo kolege sa županijskih razina i razgovarali o tome da se mjere provode što efikasnije. Svi se susreću s istim izazovima, pogotovo je to danas važno jer od ponedjeljka počinje školska godina pa smo o tome posebno razgovarali. Županijski stožeri će i dalje pratiti epidemiološku situaciju i predlagati dodatne mjere po potrebi da se broj novozaraženih smanji i da se smanji pritisak na zdravstveni sustav”, rekao je šef Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Davor Božinović i dodao:

“Naglasili smo da bi trebalo pojačati komunikaciju s građanima na županijskim i gradskim razinama pri čemu u svakom trenutku treba ponoviti što je najvažnije – da se svi drže osnovnih epidemioloških uputa. Ova zaraza može se pretvoriti u opasnu bolest, a način da to spriječimo uključuje samo nekoliko osnovnih radnji.”

“Razgovarali smo o tome kako stvari funkcioniraju u pojedinim županijama. Implementacija preporuka HZJZ-a teče dobro, imamo povratne informacije iz škola. Naglasili smo potrebu ukazivanja na nužnost da se djelatnici škola odgovorno ponašaju izvan škola. Veliki problemi mogu nastati kad netko stariji donese virus u školu. Primjenjujemo fleksibilni model da što više djece pohađa nastavu licem u lice”, istaknuo je ministar obrazovanja Radovan Fuchs.



Komentari