Božinović opravdava sankcije protiv žviždača u slučaju Ćelić: ‘Trebao je prijaviti nadređenima’

RTL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je slučaj zataškavanja prometnog prekršaja koji je napravio zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić.

Policajac koji je objavio podatke udaljen je iz službe. Ministar opravdava taj čin, rekavši da takva pravila vrijede općenito, te da ‘žviždač’ nije postupao po zakonu.

“To su postupci koji su u tijeku, u skladu s pravilima koja postoje ne samo u policiji, nego bih rekao u svakoj tvrtki. Radi se o sumnji u odavanje podataka i naravno da je to policija istražila. Što se tiče službenika, on je također u skladu s postupkom udaljen, što ne znači da je dobio otkaz. Tu će sve pokazati disciplinski postupak, možda i kazneni, no u ovom trenutku mi ne znamo, postoji istraživanje”, rekao je Božinović.

“Zviždač je jedna od drugih kategorija, vi da biste bili zviždač prvo koristite sve zakonom propisane radnje, prvo prijavite svojim nadređenima, postoji prvo unutarnja kontrola pa vanjska kontrola…”, objasnio je Božinović za RTL Direkt.



Podsjetimo, Josip Ćelić, bivši zamjenik ravnatelja policije vozio je u okolici Zadra, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 kilometara, 165,6 kilometara na sat. Zaustavio ga je presretač, ali prijava nije nikada podnesena. Tek kad što je snimka prekršaja izašla u javnost Ćelić je dao ostavku.

Komentari