Božinović očekuje da će Hrvatskoj uskoro početi pristizati potrebna oprema

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u utorak u Petrinji, nakon razornog potresa, da je Hrvatska pokrenula europski mehanizam uzbunjivanja te očekuje da će u kratkom roku početi pristizati sva oprema koja je dobrodošla u ovakvoj situaciji.

“Upravo sam razgovarao s povjerenikom Europske komisije za izvanredna stanja, cijeli niz zemalja je već ponudio pomoć, a na razini EU se organizira pomoć za ono što nam je u ovom trenutku najpotrebnije”, rekao je Božinović za N1 u Petrinji.

Napomenuo je da su pokrenuli mehanizam uzbuđivanja i siguran je da će u kratkom vremenu početi pristizati sva oprema koja je dobrodošla u ovoj situaciji.

Objasnio je da civilna zaštita ima svoje kapacitete, ali s obzirom na to da ih je dosta angažirano zbog koronakrize po bolnicama postojat će potreba za dodatnim kapacitetima.



Poručio je da je policija uvijek tu kad zatreba hrvatskim građanima i angažirana je od samog početka, odnosno od jučer, kad je zabilježen prethodni potres na tom području.

Na terenu je cijela sisačko moslavačka policija, a pridružili su im se i policajci iz drugih uprava, posebice iz Zagreba. Rade poslove vezane za organizaciju prometa koji je problematična točka, a na trenu su i postrojbe civilne zaštite i interventne policije.

Komentari