Božinović o popuštanju mjera: Nećemo se povoditi za rješenjima u drugim državama. Ako bude popuštanja, bit će popraćena strogim epidemiološkim okvirima

Ministar MUP-a Davor Božinović komentirao je popuštanje mjera te rekao kako se neće povoditi za rješenjima u drugim državama.

“Mislimo da je pogrešno ako itko pomisli da je ono najgore prošlo u smislu da nema opasnosti od virusa. Kao što vidimo, situacija se pogoršava u našem istočnom susjedstvu”, rekao je na konferenciji Stožera, prenosi N1. 

Dodao je kako poanta nije u zabranama, poanta je da svi shvate da su takva intenzivna druženja, gdje se ostvaruje kontakt između više osoba zapravo riskantna.

Dalje navodi kako će na sastancima razgovarati o tome što se može napraviti za dalje, od 1. ožujka.



“Svima nam je interes isti, a to je da se život koliko god je to moguće, normalizira. Ako se i bude išlo u određena popuštanja, ona će biti popraćena striktnim epidemiološkim okvirima, koja će opet izazvati s jedne strane nerazumijevanje, s druge nezadovoljstvo, ali popustit ćemo ih kako bi ipak malo popustili tenzije koja već punih godinu dana ostavlja posljedice na naše građane”.

“Poruka je, mjere ovakve ili onakve, ali svatko mora učiniti sve kako bi zaštitio sebe, kako bi zaštitio svoje starije. Treba nam obnovljeni konsenzus i razumijevanje između različitih skupina,…Nastojimo izbjeći ‘otvori-zatvori’. Mogućnost i jedna i druga – postoji. Voljeli bi da nam mjere traju što dulje, ako nešto otvorimo da se to ne zatvara za tjedan ili dva”, dodao je.

Rekao je i kako uvijek postoji mogućnost da se nakon popuštanja mjere ponovno zaoštre.

“Mi bismo voljeli da mjere traju što duže, ako nešto otvorimo da to traje što duže, a ne tjedan ili dva. Ako se pridržavamo osnovnih epidemioloških mjera, više-manje bi sve moralo funkcionirati pod određenim uvjetima kojih se onda treba pridržavati. I u ugostiteljskim objektima, i na poslu, i u javnom prijevozu”, rekao je.

Komentari