Božinović: Ne namjeravam podnijeti ostavku, tek iščitavamo presudu o Madini

Foto: Sasa Buric / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova te prvi čovjek Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović sazvao je konferenciju za medije kako bi komentirao presudu Europskog suda za ljudska prava u slučaju malene Madine, zbog koje neke udruge traže njegovu ostavku, ali i aktualnu epidemiološku situaciju, prenosi Jutarnji.

Božinović je najprije komentirao navedenu presudu. Na izravno pitanje hoće li podnijeti ostavku, rekao je:

– Ako je to pitanje na kojem vam danas trebam odgovoriti, ne namjeravam podnijeti ostavku. Tek iščitavamo presudu, tu ima dosta toga. Postoje i drugi pravni lijekovi. O tome što ćemo poduzeti će se javnost obavijestiti, rekao je.

– S obzirom da je sve u tijeku nemam namjeru ovdje se očitovati na konkretne stvari jer će one možda biti dio podneska koje će u ime RH podnijeti naša prava zastupnica. Kad već govorimo o migracijama, ovo je tragičan događaj, gubitak dječjeg života. Molim vas da ne podcjenjujemo situaciju u kojoj se RH našla ne svojom krivicom i ne svojim izborom. Postoje skupine ljudi, obitelji koje su odlučile promijeniti mjesto boravka i doći u Europu. Više puta smo kazali da možemo razumjeti te želje. Kao što postoje pojedinci s individualnim željama da žive negdje drugdje, gdje će im pretpostavljaju biti bolje, u našem slučaju to su ljudi koji žele živjeti ovdje. Ali, Europa ih treba htjeti primiti. imali smo situaciju 2015.



 

Komentari