Božinović: Lokalni stožeri ne mogu odlučivati o mjerama popuštanja

Davor Božinović/Robert Anic/PIXSELL

Šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u srijedu da je u Hrvatskoj manje oboljelih nego prošlih tjedana te najavio ako se ti brojevi nastave kako se otvara mogućnost novih mjera.

Vezano uz izjave o popuštanju mjera od 1. ožujka u Istarskoj županiji, Božinović kaže kako su iz tamošnjeg županijskog stožera jučer pojasnili da će o tome uputiti zahtjev Nacionalnom stožeru, što je jedini ispravni put jer ni jedan lokalni stožer ne može odlučivati kad će primjenjivati mjere popuštanja.

“Nije problem lokalna inicijativa, ali kad se najavljuju nove mjere treba ih iskomunicirati unutar stožera i s drugim stožerima. Ne možete o strateškim pitanjima odlučivati na lokalnoj razni, a da se pritom ne konzultira Nacionalni stožer”, rekao je Božinović.

Ako se nastave sadašnji trendovi, mi ćemo uoči 1. ožujka biti u poziciji da promišljamo možemo li i što dalje popuštati, a ne o zaoštravanju mjera, istaknuo je Božinović dodavši kako je prva reakcija svih koji dođu u Hrvatsku da u svojim državama ne mogu raditi mnogo toga što mogu kod nas.



Komentari