Božinović komentirao medijski istup bivše predsjednice, evo što je rekao

Foto: Daniel Kasap/ POOL / HINA

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, komentirao je izjavu Miroslava Škore o silovanim ženama, kao i rekaciju bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

“Ne znam tko je što rekao i ne želim komentirati ni izjave ni poteze. Ono što bi bilo dobro u ovoj kampanji, to je da se sa svim pitanjima kojima je hrvatsko društvo suočeno da im se pristupi na jedan odgovoran način jer je to zalog za našu bolju budućnost. Svi mi članovi Vlade i HDZ, od prvog dana mandata smo bili suočeni s brojnim teškim pitanjima i svakom tom pitanju smo pristupili vrlo odgovorno”, rekao je, piše N1.

O istupu Kolinde Grabar-Kitarović

Navodi kako je Grabar-Kitarović reagirala na način koji je odabrala. “Mislim da se radi o nekom pokretu, nije ona jedina. Jedna veća grupa žena na društvenim mrežama je tako reagirala. One su odabrale taj način slanja poruke”, kaže Božinović.

Tom Dubravec / CROPIX

Škoro je njezin istup ocijenio vulgarnim. “On je to tako doživio. Ja iskreno nisam”, rekao je. “Ja ne gledam na to kao dio kampanje već je to komunikacija nekoga tko je kazao nešto prilično neprimjereno i onih koji su se našle pogođene takvom njegovom izjavom”, dodaje.



Komentirao policajce koji su ozlijedili migranta

“Nije mi drago da se takvo nešto dogodilo jer ti policajci nisu postupili dobro i zakonito i na neki način su bacili sjenu na častan policijski posao. Ono što je dobro kad je u pitanju odnos prema ilegalnim migracijama, svaki put kad se uoči nedolično ponašanje promptno se reagira.

To je najbolji primjer kako hrvatska policija reagira na događaje u kojima žrtve mogu biti i migranti”, rekao je.

“Sustav vrlo brzo i efikasno reagira”

“Policija je u nekoliko navrata, barem dva tri policijska službenika koji su procesuirani upravo zbog postupanja prema migrantima.

 

Dva policajca u pritvoru u Karlovcu zbog ozljeđivanja migranta

 

Hrvatska policija i MUP puno puta kazalo da svaki put kad postoji spoznaja o tome da se nešto dogodilo reagira onako kako to nalaže zakon. Ti primjeri pokazuju prvo da su oni izolirani, a kad se nešto takvo dogodi da sustav vrlo brzo i efikasno reagira”, dodaje.

Navodi i da u ovom trenutku nema spoznaje što bi mogao birti motiv, ali kako je policija i u tom slučaju reagirala vrlo brzo, piše N1.

Koronavirus u vrijeme izbora

Ministar Božinović navodi kako se pridržavaju zadanih epidemioloških mjera na skupovima.

“Vrlo je važno da se svi pridržavamo mjera”, ističe Božinović.

Osvrnuo se i na ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka koji je u samoizolaciji.

“Mislim da je postupio vrlo odgovorno. Negativan je na koronavirus. S obzirom na to da je bio na jednom skupu gdje se naknadno ispostavilo da je tamo bila osoba pozitvna na virus”, pojasnio je.

Foto: Daniel Kasap/ POOL / HINA

Još nema informacije o današnjem broju zaraženih. “Uvjeren sam da će naša zdravstvena struka i ovu situaciju staviti pod kontrolu. Sve ovisi o tome koliko se svi skupa pridržavamo mjera. Ukoliko budemo u tome dosljedni, ukoliko budemo odgovorni onda će situacija s koronavirusom biti kao i dosada, odnosno povoljna”, rekao je.

Komentirao i granične prijelaze

“Poznato vam je da Stožer razgovara praktički 24 sata dnevno, pratimo sve što se događa u široj i bližoj okolini. Ovisno o situaciji sigurni smo da ćemo donijeti mjere koje će zaštiti zdravlje ljudi, ali i ostaviti gospodarstvo otvorenim.

Mi se nismo potpuno otvorili, osim za nekih 10 zemalja EU. I državljani BiH i Srbije moraju imati poseban razlog za putovanje u RH. Nema potpune liberalizacije prema tim zemljama, a hoće li biti dodatnih restrikcija, to ćemo odlučiti. Još uvijek ne mislimo da je situacija takva da bi iziskivala jednu takvu mjeru”, kaže.

Kaže kako je preporuka da se, osim ukoliko ne postoji neka nužna potreba, ne putuje u zemlje gdje je lošija epidemiološka slika, piše N1.

PONOVNO VELIK BROJ NOVOZARAŽENIH U Splitu potvrđeno pet novozaraženih koronom, pogošana situacija i u Zagrebu

Komentari