BOŽINOVIĆ: Istina je da mene kolega Medved nije nazvao i da se nije žalio na postupanje policije

Bruno Konjevic / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da ga kolega Tomo Medved nije nazvao niti je tražio sankcioniranje policajca s graničnog prijelaza Županja Orašje koji je u svibnju zaustavio Medveda, iako je njegov prelazak granice bio unaprijed najavljen.

– Istina je da mene kolega Medved nije nazvao, istina je i da se nije žalio na postupanje policije, a kamoli da bi sugerirao neko kažnjavanje’, kazao je u srijedu Božinović. Naglasio je da svaka policija ima prioritetni prijelaz granice, što znači kontrolu koja se odvija na prioritetan način kako se ne bi čekalo u redu bez obzira odakle dolaze dužnosnici.

– To je redovita procedura. Ono što je činjenica, to je da je kolega Medved čekao u redu, prošao prijelaz redovno, ne prioritetno i zbog toga policija vodi određeni postupak zbog sebe’, precizirao je Božinović. Dodao je da policija zbog sebe mora provjeriti sve situacije koje eventualno nisu odrađene onako kako bi trebale.

– ‘Ovdje se radi o dužnosniku vlade koji je uredno, iako nije morao i trebao, čekao red, ništa nije tražio za sebe i sad odjednom ispada da se netko tko je skroman mora braniti zbog vlastite skromnosti. A ministar Medved to jest, nadodao je. Božinović je istaknuo kako ne zna je li pokrenut stegovni postupak te da se slučaj istražuje. Naglasio je da je Ministarstvo branitelja pisalo MUP-u, a ne ministar Medved.– Ministarstvo branitelja, koliko je meni poznato, nije ministar. Da je pisao ministar, pisao bi valjda meni. Ja mislim da su se oni samo raspitivali kakva je procedura, jesu li oni možda pogriješili u toj najavi i nakon čega je policija utvrdila u ovoj fazi da je moguće da je došlo do određenih propusta u policiji. Kazao je i da je moguće da je netko napravio grešku koja nije ogromna. Ali mi moramo reagirati na sve takve situacije kako nam se ne bi događale u budućnosti, rekao je Božinović.

Komentari