Bozanić ugostio zamjenicu ravnatelja HZJZ-a: Složni oko važnosti cijepljenja i odgovornosti građana

kardinal Josip Bozanic. Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić ugostio je zamjenicu ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivanu Pavić Šimetin. U razgovoru su se složili o važnosti jačanja odgovornosti svih dionika hrvatskog društva glede cijepljenja protiv koronavirusa.

Doktorica Pavić Šimetin zahvalila je kardinalu Bozaniću na podršci i suradnji u situaciji ugroženosti koronavirusa i izvijestila ga o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, te mjerama i planovima suzbijanja pandemije, priopćio je popodne Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Bozanić je zahvalio za sve napore koje liječnici i ostalo medicinsko osoblje čine za ljude oboljele od bolesti, istaknuvši važnost suradnje i kvalitetnog informiranja.

Posebno je naglasio kako se Crkva, poštujući slobodu svakoga građanina, želi ravnati znanstvenim dostignućima te smjernicama Svete Stolice i primjerom pape Franje.



“U tom je kontekstu posebno istaknuo kako je u okviru programa cijepljenja, u domovima za starije osobe provedeno i cijepljenje umirovljenih svećenika u Svećeničkom domu u Zagrebu, što je, nadamo se, očuvalo tu Ustanovu od ugroženosti bolesti koronavirusa”, navodi se u priopćenju.

“Sugovornici su se složili o važnosti jačanja odgovornosti svih dionika hrvatskoga društva kako bi se dostupnim preventivnim mjerama, posebno cijepljenjem, što prije suzbila pandemija koja nas je pogodila”, ističu iz Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije.

Komentari