Bozanić u Sisku pozvao državne institucije učine nešto konkretnije

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatski kardinal Josip Bozanić obišao je u ponedjeljak u potresu oštećene crkvene objekte na području Siska i Petrinje te je rekao kako je potrebno da se na tom području “stvori savez dobra”, o čemu bi trebalo razmišljati malo šire, i da tu “naše državne institucije učine nešto konkretnije”.

Zagrebački nadbiskup posjetio i središnje skladište Caritasa, gdje su na raspodjeli humanitarne pomoći angažirani mnogobrojni volonteri.

“Dok sam promatrao volontere dok rade, došla mi je misao kako to nesreća i nepogode okupljaju ljude i izazivaju solidarnost, ljubav i dobro. Danas smo ovdje u pohodu Sisačkoj biskupiji i biskupu Košiću. Svim vjernicima i građanima na ovom području izražavam bliskost i solidarnost”, rekao je kardinal Bozanić i dodao da su se pomolili za sve poginule u potresu.

“Bogu smo preporučili i stradale, a ozlijeđenima želimo da se što prije oporave. Ovo je prilika da svi zajedno usmjerimo pogled prema Sisku, Petrinji, Glini i cijelom području. Postavlja se pitanje što Bog ovime želi poručiti, možda da više pogledamo što treba učiniti u ovo vrijeme, možda da se ovdje skupi sve dobro, da se stvori savez dobra. O tome bi trebalo razmišljati malo šire i da naše državne institucije učine nešto konkretnije u ovom području”, rekao je nadbiskup Bozanić.



Dodao je kako je i on zbog potresa u Zagrebu morao izaći iz nadbiskupskog doma i drugdje potražiti sklonište.

Istaknuo je kako se najnoviji potres osjetio i u Zagrebu i produbio rane na zagrebačkoj katedrali i drugim objektima u Zagrebačkoj nadbiskupiji i Zagrebu.

Na kraju je zaključio kako najprije treba paziti na ljude kako bi oni mogli graditi zgrade.

Kardinal je obišao uništene crkve u Žažini, Selima, Sisku i Petrinji, a na posjetu mu je zahvalio sisački biskup Vlado Košić.

Komentari