Bosna i Hercegovina pritvorila i drugu dvojicu od sedam muškaraca deportiranih iz Sirije, svi osumnjičeni za terorizam

Sud Bosne i Hercegovine u utorak je odredio pritvor dvojici državljana te zemlje koji su prošlog tjedna deportirani iz Sirije a osumnjičeni su za sudjelovanje u terorističkim aktivnostima, potvrđeno je iz sjedišta ovog suda u Sarajevu.

Armen Dželko i Muharem Dunić za sada ostaju u pritvoru najmanje mjesec dana čime je uvaženo stajalište Tužiteljstva BiH da bi oni ostankom na slobodi mogli pokušati bijeg ili počiniti kaznena djela.

Dželo i Dunić dio su skupine od sedam muškaraca koji su prošlog tjedna prebačeni u BiH iz zarobljeničkih kampova u Siriji pod kontrolom kurdskih i američkih snaga.

Sva sedmorica deportirani u Siriji i Iraku boravili su kada je na dijelovima teritorija tih zemalja postojala  tzv. Islamska država (IS) a svi su se borili u redovima različtih islamističkih terorističkih postrojbi.



Petorica deportiranih odmah su pritvorena jer su za njima ranije raspisane međunarodne tjeralice no Dželko i Dunić su kaznenoj obradi podvrgnuti tek nakon što su prevezeni u BiH a nakon toga im je određen pritvor.

Sada ih se sumnjiči za sudjelovanje u terorizmu i organiziranje terorističkih skupina.

Komentari