Borka Bunjac: Došla sam po dijete, a Branimir je kišobranom udario mojeg partnera

Draga Borka, sretna ti meni bila još mnogo ljeta”, napisao je u rođendanskoj poruci svojoj supruzi početkom veljače prošle godine tada još saborski zastupnik dr. sc. Branimir Bunjac. Devet mjeseci kasnije njih dvoje prepucavaju se javno, u međuvremenu su se i razveli, a posla je zbog incidenta u obiteljskoj kući u Mihovljanu pokraj Čakovca, u kojoj su donedavno zajedno živjeli, imala i policija.

Borka je 30. prosinca stigla po sina koji živi s ocem i tada ju je, tvrdi, Branimir napao i pokušao udariti kišobranom.

“Nemam više što skrivati. Trebala sam zapravo puno agresivnije istupiti u javnosti još prošlog ljeta, ali tada sam bila označena kao nekakva preljubnica i žena koja ostavlja svoju djecu jer sam otišla od kuće iz puno razloga koje ne bih sad navodila. Sad više nisam htjela šutjeti jer sam došla u svoju kuću po svoje dijete, a on je izjurio i doslovce me fizički htio izgurati. Naravno, u meni je proradilo dostojanstvo jer kuća je i moja i nisam htjela dopustiti da me izgura. Dijete je čekalo da ga preuzmem i odvedem u unajmljeni stan u kojem živim. Branimir je uzeo kišobran i prijetio da će me udariti. Na kraju je izašao čak i van na cestu gdje me čekao moj sadašnji partner, kojemu je isto prijetio i udario ga kišobranom po glavi. Mali je sve to vidio. Otišla sam na policiju i sve prijavila”, rekla je Borka.

“Učinjena mi je nepravda”

U pozadini incidenta mučna je brakorazvodna parnica u kojoj je odlučeno da maloljetni 11-godišnji sin ostane živjeti s ocem u obiteljskoj kući koju su, tvrdi ona, zajedno gradili. Tog je dana sin trebao biti kod nje, no Branimir ga nije dovezao pa je s dečkom sjela u automobil i otišla po njega u Mihovljan.



“Jednostavno sam došla po dijete i smatrala da imam pravo ući u kuću, bez obzira na sve. Ja uopće nemam ključ te kuće. Oduzeo mi ga je ljetos i ja od tada u svoju kuću ne mogu ući. Spor je nastao kad smo se nakon razvoda pokušali nekako dogovoriti o imovini. Jako velika nepravda mi je učinjena jer sam i ja isto investirala u tu kuću koja još uvijek stoji dijelom i na mene. Ušla sam tu večer u kuću u kojoj je bila i njegova sadašnja partnerica i vjerojatno je mislio da ću napraviti nekakav incident, ali meni je to ispod dostojanstva”, rekla  Borka za Večernji list.

Borka, prosvjetna djelatnica, plaća 2000 kuna alimentacije, a ostali su joj, veli, i krediti koje otplaćuje.

“Plaćam alimentaciju, djeca su u njegovu i mojem skrbništvu, ali ostala su s njim u kući. To je njihov dom i nisu mogla samo tako na prečac otići. Nakon tog događaja 30. prosinca otišla sam na policiju. No on se vrlo brzo snašao. U policiji su mi rekli da je on tužio mene jer sam, kao, bila agresivna i vikala i da sam ga došla uznemiravati. Tako sad zapravo imamo dvije tužbe, ja sam tužila njega zbog nasilja, a on mene. Kako će sve to završiti, vidjet ćemo. Sve ovo što se događalo jako je neugodna situacija jer u Hrvatskoj, nažalost, žena kad ode iz kuće obično se obilježava kao loša žena i loša majka, a kad to učini muškarac, to je u redu. On je takvu sliku stalno širio u javnosti od ljeta. Sve se jako brzo odvijalo, teško mi je govoriti o zadnjim mjesecima koje sam provela u kući”, kaže Borka i dodaje da Branimir zna “totalno izgubiti kontrolu”.

Bunjac: To su koještarije

Branimir je o incidentu rekao je da je bivšu suprugu prijavio za verbalno i fizičko nasilje, te da je zapravo ona 30. prosinca upala u njegovu kuću i fizički ga napala. Tvrdi da mu je Borka već prije prijetila da će ga politički uništiti. Što, pitamo ga, kaže o tome da je supruzi uzeo ključ zajedničke kuće i kako komentira njezine riječi da zna “totalno izgubiti kontrolu”?

“To su sve koještarije, brak je sudski razveden i imovina je sudski podijeljena, djeca su sudski dodijeljena meni, između ostalog, jer tako žele”, kaže Bunjac. Tvrdi da mu je bivša supruga zaprijetila da bi mogla doći u kuću, napraviti skandal i pozvati policiju.

“U braku smo bili 18 godina. Upoznali smo se na poslijediplomskom studiju u Zagrebu. Započeli smo vezu, imali smo slična zanimanja i slične interese. Za brak, i općenito za vezu, potrebno je dvoje. Da je vrijedio i da je sve bilo u redu, brak se ne bi raspao. Nabacuje se da sam otišla i da sam ja kriva. Nikad treća osoba ne može biti uzrok kraha braka. Žalio se da sam prva otišla i sve započela, ali ne bi se to dogodilo da je sve bilo u redu”, kaže Borka koja i dalje prati pokušaje nastavka političke karijere svog bivšeg supruga.

“Nije više politički toliko jak, pokušava na svoj, već dobro uhodani način djelovati. Da sam i najgora osoba koja je otišla samo tako, zato što ga ne voli, mogao je biti dostojanstven do kraja. Jako puno je, na žalost, nevjerojatnih stvari izašlo na vidjelo. Sretna sam što sam izašla iz svega toga”, rekla je.

 

 

Komentari