Boris Miletić više nije predsjednik IDS-a, pogledajte tko je izabran!

Foto: IDS

Na današem Saboru stranke Poreču izabran je novi predsjednik s 208 glasova “za” i 3 “protiv”.

Za predsjednika je izabran Dalibor Paus.

Izabrani su i potpredsjednici stranke, a to su Ariana Brajko Gall, Valter Glavičić, Marko Paliaga, Loris Peršurić i Elena Puh Belci.

Održavanjem Sabora IDS-a završio je proces unutarstranačkih izbora IDS-a. Naime, Saboru IDS-a prethodili su izbori na razini podružnica, na kojima su se birala nova vodstva općinskih i gradskih podružnica te Zajednica podružnica.



Predsjednik na odlasku Boris Miletić u svom je izvješću o radu podsjetio da je upravo u Poreču na 25. Saboru stranke, izabran za 3. predsjednika IDS-a.

“U predivnom Poreču primio sam, štafetu, palicu, pa je nekako i red da je ovdje predam dalje!”, kazao je Miletić dodajući da je „došlo vrijeme da stranka zakorači u novu razvojnu fazu i da vrati pozicije koje su izgubljene na prošlim izborima. To je zadatak kojeg će preuzeti novo vodstvo, uz preduvjet da svatko od nas u ostvarenju tog cilja da svoj maksimum.“

Istaknuo je da je IDS postao i ostao prepoznatljiv politički brend koji s novim vodstvom ulazi u fazu restrukturiranja i novog rasta.

“IDS je jedna od posljednjih etabliranih stranaka koja bez obzira na izborne udarce u pojedinim sredinama, ostaje utjecajna i koja čvrsto drži svoju poziciju u Istri, poručio je Miletić koji se na kraju zahvalio „svima koji su u proteklih 30 godina sudjelovali u rastu i odrastanju IDS-a, na bilo koji način. Svi smo mi zajedno dio jednog velikog, šarenog IDS-ovog mozaika u kojem bez i onog najmanjeg djelića ne bi bilo cjeline, ne bi bilo ovoga što je IDS danas. I zato vam od srca hvala!“

Novi predsjednik IDS-a Dalibor Paus zahvalio se svima koji su na bilo koji način zadužili IDS svojim radom od samih početaka pa sve do danas, te posebice prethodnom vodstvu na čelu s predsjednikom Borisom Miletićem. Paus se odlučio, kaže, kandidirati za predsjednika IDS-a „iz istog razloga zbog kojeg je i ušao u politiku.“ – Osjećam potrebu staviti svoje vrijeme, znanje i vještine na raspolaganje zajednici kad je to potrebno. Volim svoj kraj i svoje ljude, a politike IDS-a su mi u srcu, njih svakodnevno živim i uvjeren sam da politike naše stranke savršeno oslikavaju prioritete, interese i potrebe našeg podneblja.

“Na Sabor stranke došao sam sa snažnom podrškom članova i članica IDS-a, općinskih i gradskih podružnica, ali i kolega u Predsjedništvu. Takva razina podrške mi jako puno znači, jer sam svjestan da na izazove pred nama moći ćemo uspješno odgovoriti samo ako budemo djelovali kao tim. A IDS je i danas to, snažan i kompaktan tim”, rekao je.

“Pred novim vodstvom ima jako puno posla, no mi se, kao dobri Istrijani, dela ne bojimo i namjeravamo raditi na poboljšanju svakog segmenta tako složene organizacije kakva je IDS! U tome ćemo, ne dvojim ni sekunde, uspjeti!“, zaključio je novi predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Komentari