Boris Miletić: Centralizirani sustav upravljanja Hrvatskom promašaj!

Predsjednik IDS-a Boris Miletić izjavio je u subotu u Pazinu na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice stranke, da se centralizirani sustav upravljanja Hrvatskom posljednjih trideset godina pokazao kao promašaj, ustvrdivši da to “treba čim prije mijenjati”.

“Više ovlasti, više odgovornosti, ali i više sredstava treba vratiti tamo gdje se dodana vrijednost i stvara. Solidaran, da uvijek, ali vrijeme je za kazati – ‘dosta’, svima onima koji se sjete na Istru samo kada treba uzeti”, izjavio je Miletić. Dodao je da su u Istarskoj županiji raznolikosti najveće bogatstvo.

“Iskreno vjerujem da je uspjeh Istre uspjeh cijele Hrvatske, a uspjeh Hrvatske je uspjeh Europe”, rekao je predsjednik IDS-a, ustvrdivši da je IDS u “ovih trideset godina bio taj koji je postavio standarde cijeloj Hrvatskoj”. Podsjetio je i na situaciju s Uljanik, rekavši da politika IDS-a pruža podršku nastojanjima za nastavkom brodogradnje i proizvodne djelatnosti.

“Simbol koji je izgradio najveći istarski grad, simbol koji je prehranio i školovao generacije naših ljudi. Stoga i danas kažem da naša politika pruža punu podršku nastojanjima za nastavkom brodogradnje i proizvodne djelatnosti”, kazao je Miletić. Dodao je kako je Istra usprkos tome ostala gospodarska lokomotiva Hrvatske.



Mrak-Taritaš: S IDS-om imamo dobru suradnju i nadam se da će se ona nastaviti

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš poručila je da kada su “građani tužni i deprimirani i misle da u Hrvatskoj ne može biti bolje, kada im sve krene krivo, onda trebaju doći u Istru i u stvarnosti se uvjeriti da je ipak sve moguće”.

“S IDS-om imamo dobru suradnju i nadam se da će se ona nastaviti”, naglasila je.

Mrak-Taritaš je ustvrdila da se unutarstranački sukobi u HDZ-u neće završiti 15. ožujka, dodavši: ” Mi moramo imati dva cilja – maknuti HDZ s vlasti i formirati lijevo liberalnu vladu”.

Predsjednica GLAS-a kaže da zato trebaju pronaći najbolji model kako doći do toga. “Jedan je model biti svi na hrpu ili pak formirati osim SDP-a još jedan ili dva bloka. Nema tajni, ja uvijek zastupam ovaj drugi model, no trebamo razgovarati i vidjeti što je najbolje”, poručila je Mrak Taritaš na svečanosti IDS-a u Pazinu.

Komentirala je i tzv. “slučaj Lozančić”, odnosno to što je prije pet godina predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović smjenila bivšeg šefa SOA-e Dragana Lozančića. Mrak-Taritarš rekla je da “tu DORH treba odraditi svoj dio posla. Treba vidjeti o čemu je riječ, no da sam ja na mjestu Lozančića, ja bih silno inzistirala da se doznaje stvarna i prava istina”, izjavila je.

Beljak: HSS će zajedno s IDS-om uskoro preuzeti odgovornost za Hrvatsku

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak nije htio komentirati ‘slučaj Lozančić’ jer su mu, kako je rekao, prijatelji “dobronamjerno savjetovali da ne spominje bilo kakve pravne službe”. O suradnji s IDS-om kazao je kako je ona besprijekorna te kako vjeruje da će HSS zajedno s IDS-om i s ostalim strankama koje su trenutno u opoziciji uskoro preuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske.

“Onda ćemo pokušati urediti državu onako kako danas izgleda Istra, Samobor i sjevero-zapadna Hrvatska”, rekao je Beljak.

Komentari