BORBA ZA POLITIČKI OPSTANAK Mikulić sam sebe predložio na listu, a ne može u Sabor

Tomislav Kristo / CROPIX

Završila je sjednica Gradskog odbora HDZ-a Zagreb na kojoj su predložena imena koja bi se trebala naći na listi u prvoj izbornoj jedinici.

Predloženo je preko 60 imena među kojima su ministri i dužnosnici HDZ-a, među koima su Andrej Plenković, Gordan Jandroković, Goran Grlić Radman, Damir Krstičević, Marko Pavić, Josip Aladrović i Tomo Medved, doznaje 24 sata.

Prema uputama Predsjedništva HDZ-a, županijske organizacije su trebale zaprimiti prijedloge svojih nižih organizacija i izglasati ih na svom odboru.

Stoga je zagrebački HDZ predložio svojim odborima gradskih četvrti da predlože dva kandidata, ali da se svakako uvaži kvota žena što ipak na kraju nije bio slučaj.



Matični odbor glavog državnog inspektora Andrije Mikulića HDZ Donja Dubrava nije imao kvorum na jučerašnjem sastanku, stoga nikoga nisu ni predložili.

No, Mikulić se dosjetio kako da se njegovo ime ipak nađe na listi. Naime, sam je sebe predložio Predsjedništvu Gradskog odbora HDZ-a na kojem je on na čelu iako prema funkciji koju obnaša ne može biti istodobno i zastupnik u Hrvatskom saboru, doznaje 24 sata.

Sudionici sastanka su se pogledavali jer je Mikulić tjednica punio naslovnice u svim medijima zbog zatvaranja restorana koji su uslijed krize koju je uzrokovao koronavirus pokušavali preživjeti i zadržati radnike dostavljajući hranu.

Inspektoru se, kako je rečeno za 24 sata, nitko nije htio zamjeriti te su poslušno digli ruke u zrak.

Sugovornik blizak vrhu stranke navodi da Plenković ne gleda blagonaklono na Mikulićevo guranje na listu jer su se svojedobno dogovorili da imenovanjem Mikulića na mjesto glavnog inspektora prestaje svako njegovo kandidiranje i uloga u stranačkim tjielima.

Dio ljudi čak smatra da Mikulić “guranjem” na listu nanosi štetu stranci, no očito se svim silama bori za svoj politički opstanak.

Komentari