BOMBA NA IZBORIMA FOKUS-ova kandidatkinja Petra Škrobot osvojila Samobor: Danas slavimo, a već sutra krećemo raditi

Petra Škrobot

U nedjelju u 19 sati zatvorena su birališta na kojima su birači u drugom krugu lokalnih izbora birali 87 općinskih načelnika, 56 gradonačelnika, 14 župana i gradonačelnika Zagreba.

Prema prvim privremenim rezultatima DIP-a, nakon obrađenih 57 od 71 biračkog mjesta u utrci za gradonačelnika Samobora vodi Petra Škrobot iz stranke FOKUS koja je dobila 4,632 glasa , a Željko Stanec 4.230 glasova. Podaci se ažuriraju svakih 10 minuta.

Željko Stanec je inače kandidat HSS-a koji trenutno vodi Krešo Beljak, bivši dugogodišnji gradonačelnik Samobora.

“Apsolutno svakome tko je danas odlučio izaći i iskoristiti svoje pravo da kaže kako želi da Samobor izgleda ‘sutra’. Hvala Vam! Svakome od Vas koji je odlučio izaći i odlučiti da Samobor “sutra” može i mora bolje nego Samobor ‘jučer’. Svi Vi koji niste glasali za promjene, biti ćete mi motiv da greške smanjim na minimum i da Vas uvjerim da ste bili u krivu. Danas slavimo, a već sutra krećemo raditi.”, napisala je na Facebooku.

Krešo Beljak izgubio Samobor

Veliki je to poraz za Krešu Beljaka koji je doživio debakl u Splitu sa svojim kandidatom Sinišom Vucom.



Beljak će vjerojatno svoj život graditi izvan politike. Kako je rekao, namjerava se posvetiti profesuri i traži posao u obrazovnom sustavu gdje je i ranije radio.

To je i sam Beljak priznao u jednom od intervjua rekavši kako Vuco možda i nije bio najbolji odabir.

FOKUS niže uspjehe

Čini se da se uspjeh stranke FOKUS u Svetoj Nedjelji prelijeva i na druge sredine iako njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Nađi nije prošao u drugi krug.

Trenutno imaju nekoliko desetaka vijećnika u općinskim, gradskim i županijskim vijećima te ako večeras sve dobro prođe i 11 gradonačelnika i općinskih načelnika.

Komentari