Bolsonarov pomoćnik koji se upoznao sa Trumpom pozitivan na koronavirus; Američki predsjednik nije zabrinut

Brazilski vladin dužnosnik koji je u subotu prisustvovao službenom sastanku u odmaralištu Donalda Trumpa na Floridi i objavio fotografiju svog sebe kako stoji pored predsjednika Sjedinjenih Država pozitivan je na koronavirus, rekli su u četvrtak brazilski dužnosnici.

Na fotografiji objavljenoj na njegovom Instagram profilu Fabio Wajngarten, pomoćnik brazilskog predsjednika Jaira Bolsonaroa, stoji pokraj Trumpa koji nosi kapu “Make Brazil great great”. Potpredsjednik Mike Pence bio je pored Trumpa.

Na pitanje novinske agencije Reuters prije nego što su se pojavila izvješća o Wajngartenovoj dijagnozi, brazilski ministar zdravstva Luiz Henrique Mandetta rekao je da će Bolsonaro biti pod nadzorom ako Wajngartenovvi testovi budu pozitivni.

 



View this post on Instagram

 

“Make Brazil Great Again” @realdonaldtrump @mikepence @alvarogarnero ????????????

A post shared by Fabio Wajngarten (@fabiowajngarten) on

“Nije zabrinut”

Trump je u međuvremenu rekao kako nije zabrinut zbog mogućeg izlaganja koronavirusu nakon što su se pojavila izvješća o Bolsonarovom pomoćniku.

“Recimo to ovako: nisam zabrinut”, rekao je Trump novinarima tijekom sastanka s irskim premijerom Leom Varadkarom u Ovalnom uredu, piše Reuters.

Rekao je da je čuo da je pomoćnik pozitivan na koronavirus, ali da “nismo učinili ništa vrlo neobično”. Trump je također rekao da su se on i Varadkar odlučili ne rukovati kada je irski vođa stigao u Bijelu kuću na tradicionalni sastanak Dana svetog Patrika.

“To je vrlo čudan osjećaj”, rekao je Trump ne rukujući se rukama. U srijedu je Bijela kuća saopćila da Trump nije testiran na virus. Bijela kuća dodala je u četvrtak da Trump i Pence “nisu imali gotovo nikakve interakcije” s Wajngartenom i ne vide da bi se sada američki lideri trebali testirati.

Ranije ovog tjedna, američki predstavnik Matt Gaetz, koji je bio u zrakoplovstvu Air Force One s predsjednikom, rekao je da se nalazi u karanteni jer je bio u kontaktu s osobom koja je pozitivno testirala na koronavirus.

Trump je optužen da je u početku odbio ozbiljno shvatiti prijetnju koronavirusom. U srijedu je objavio da zabranjuje putovanje u SAD iz većine Europe počevši od petka. U svijetu je zabilježeno više od 126.000 slučajeva oboljenja koronavirusom od početka njegove epidemije krajem prošle godine, a oporavilo se preko 68.000 ljudi.

Kina je epicentar krize, a najviše infekcija i smrtnih slučajeva imaju Italija, Iran i Južna Koreja.

Komentari