BOGAT SADRŽAJ Hrvatska dobiva još jedne toplice

Ilustracija Foto: Bjelovarac.hr

U proljeće ili ljeto 2023. godine građani bi se trebali kupati u novim toplicama čiju su izgradnju bjelovarski gradski vijećnici jednoglasno podržali. Riječ je o investiciji od 250 milijuna kuna uključujući PDV kroz EU fond oporavka u kojemu će se nuditi 100-postotni povrat investicije. 

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak taj je projekt nazvao prilikom koja se stvara jednom u generaciji i zahvalio vijećnicima na podršci i konstruktivnoj raspravi, piše Bjelovarac.hr.

Planira se korištenje obnovljivih izvora energije poput solara i geotermalne vode koji bi trebali omogućiti čak 70 posto uštede na energiji pa niže troškove. Preostalih 30 posto osigurat će se priključkom na gradski plinovodni sustav.

Procjena od 210 do 220 tisuća kupača godišnje, jedan je od temelja studije isplativosti tvrtke Horwath i Horwath Consulting čiji je zaključak da je izgradnja bjelovarskih toplica operativno i tržišno opravdan projekt uz uvjet da bude financiran u 100-postotnom iznosu.



Konzultant Siniša Topalović objasnio je kako je procjena o 575 kupača dnevno u trećoj godini poslovanja toplica, kada se taj projekt stabilizira na tržištu, napravljena temeljem podataka o posjećenosti sličnih toplica u Hrvatskoj.

Objekt je planiran za boravak 2.700 osoba istovremeno, a sadržavat će, između ostalog, olimpijski i rekreacijski bazen, fitness, prostor za saune, relax prostor, dječji bazen, park motoričkih sposobnosti, dječja igrališta,…

 

Komentari