Bjelovarski heroji: Dignuli ljestve u zrak, a Indijac je s njih spašavao djecu iz vatrene buktinje

Prava drama odvijala se ovaj vikend u Bjelovaru. Majka s dvojicom malenih sinova ostala je zarobljena na drugom katu zgrade u gorućem stanu. Zahvaljujući brzoj reakciji prolaznika i susjeda i spašavanju kao u akcijskim filmovima – sada su svi dobro. No svaka im je pomoć dobrodošla.

Ni u najgoroj noćnoj mori Helena Rubil nije ovo mogla sanjati. U noći s petka na subotu nju i djecu probudio je dim.

“Znam da me dijete starije probudilo da mu dam sprej za nos, da ne može disati jer mu nešto jako smrdi”, kaže Helena.

U kuhinji se zapalila sušilica rublja. Ostali su okovani vatrom. S prozora spavaće sobe prolaznike je molila da zovu pomoć. Dim je, srećom, probudio i susjede koji su odmah reagirali. Vatrogasci su došli tek 15 minuta nakon dojave.



“Svi smo izašli, svi vrištimo, gore su vam žena i djeca na prozoru, mi ne možemo do njih”, kaže susjeda Olga Pavličević.

Stoga je njezin suprug donio ljestve koje nisu mogle dosegnuti do drugog kata, ali nevolja rađa heroje.

“Tako da su onda svi muški koliko ih je tu bilo podigli ljestve u zrak, držali ih u zraku od zemlje, a Indijac koji je bio najlakši – on se popeo, otišao po jedno dijete, dodao dolje, otišao po drugo – dodao i onda se gospođa spustila dolje”, prepričava susjeda Olga.

A taj junak s drugog kraja svijeta – Indijac koji privremeno živi i radi u Bjelovaru, penjao se na nesigurne ljestve sa samo jednom mišlju.

“Želio sam spasiti ženu i djecu. Nisam ništa drugo osjećao”, kazao je Biju Raveendran.

Djeca su sada dobro.

“Bili su u bolnici, bili su na kisiku, dobili su infuziju, oni su dobro. Njemu se mogu zahvaliti jer da nije bilo njega, ne znam što bi bilo”, kaže samohrana majka, piše HRT.

Komentari