Bjelovarski bračni par napravio katastrofalnu grešku: Pozvali hitnu, a nisu rekli da su u samoizolaciji. Sada je i liječnički tim u samoizolaciji.

Bjelovar.live

Danas se dogodio slučaj koji još jednom upozorava koliko je važna samodisciplina građana i slušanje uputa vlasti, piše Bjelovar.live.

“Jedan par koji je u samoizolaciji pozvao je hitnu zbog svog djeteta ali nije naznačio da su u samoizolaciji. Djelatnici koju su došli i zbrinuli dijete su zbog toga odmah poslani kućama u samoizolaciju i Bjelovar zbog toga ima jedan liječnički tim hitne manje. Dijete je testirano na koronavirus i čekamo nalaze. Želim istaknuti da nema problema i sve hitne službe, policija, liječnici, bilo koja druga javna služba će doći na poziv ali ako ste u samoizolaciji to morate naznačiti kod poziva tako da službe dođu opremljene za takvu situaciju”, izjavio je bilogorski župan Damir Bajs nakon današnje sjednice županijskog Stožera civilne zaštite na kojem su bili i predstavnici svih gradskih stožera.

I ravnatelj Županijskog Zavoda za hitnu medicinu Stjepan Matoš je pozvao građane na odgovornost.

“Slušajte upute Stožer i ako nas zovete naznačite da ste u samoizolaciji. Čekamo nalaz brisa djeteta i ukoliko bude negativan naše ćemo djelatnike vratiti na posao, no bude li pozitivan na dva tjedna smo ostali bez jednog liječničkog tima”, kazao je Matoš.



Komentari