Bjelovarska oporba: Gradonačelnik se razbacuje obećanjima

Bjelovar
foto: Štefan Brajković

Bjelovarski oporbeni vijećnici neće poduprijeti osnutak tvrtke Terme Bjelovar jer smatraju da gradonačelnik Dario Hrebak najprije treba ispuniti obećanja iz gradskog proračuna, a tek nakon toga dodavati nova, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare pod nazivom “Nova obećanja Djeda Božićnjaka”.

Oporbeni vijećnici s Nezavisne liste Damira Bajsa, SDP-a i HNS-a komentirali su na konferenciji za novinare odluke koje se trebaju donijeti na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, a vezane su uz projekt izgradnje termalnih toplica u okolici Bjelovara, procijenjene na 50 milijuna kuna. Vijećnici među ostalim glasuju i o osnutku tvrtke Terme Bjelovar s početnim kapitalom od 500 tisuća kuna namijenjenim za realizaciju tog projekta.

Mirjana Horvatić iz Nezavine liste Damira Bajsa je podsjetila da je gradonačelnik Hrebak izjavio kako on nije Djed Božićnjak da može ispuniti sve što je obećao, a to je, kako je rekla, “na tragu takve vrste obećanja, dakle onih koje neće ostvariti”.

“Pozivamo gradonačelnika da prije novih obećanja ispuni ona koja je dao, poput dogradnje područne škole u prigradskome naselju Ždralovima, prenamjene staroga đačkog doma u studentski, formiranja poslovne zone u prigradskome naselju Velikom Korenovu, realizacije programa Life u sklopu kojeg su trebale biti izgrađene toplice, izgradnje nogometnog stadiona, izgradnje zatvorenih bazena za koje imamo građevinsku dozvolu i izgradnje rehabilitacijskog centra ‘Mali svemir'”, rekla je Horvatić. Istaknula je da novim obećanjem skreće pozornost sa starih neispunjenih obećanja.



Također je rekla kako je za nove bjelovarske toplice već potrošeno pet milijuna kuna, a rezultati se ne vide.

“Za jednu bušotinu već smo potrošili pet milijuna kuna, a Grad sad želi bušiti još dvije. Dokle tako i zašto?” upitala je vijećnica Horvatić.

Vijećnik SDP-a Nenad Nekvapil je rekao kako Bjelovarčani nikad ne znaju što će se od projekata ostvariti, a što će ostati na plaćenoj projektnoj dokumentaciji.

“Za sve ove nabrojene projekte građani su platili izradu projektne dokumentacije, ali, unatoč tomu, ne mogu biti sigurni da će ići u realizaciju“, dodao je vijećnik Nekvapil.

Komentari