Bjelovar broji nagli rast broja zaraženih zbog svadbe: Više nismo županija koja se najbolje borila s virusom

Ilustracija Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

U Bjelovaru nikad gora situacija, 33 novovoboljele osobe od covida-19, sve su bile na svadbi. Nakon što je Bjelovarsko-bilogorska županija dugo imala povoljnu epidemiološku situaciju, svadba održana protekloga vikenda u Bjelovaru prouzročili su novo žarište.

“Dogodilo se što se dogodilo i brojnim drugim županijama, a to je da je jedna svadba postala žarište. Od jučer su, dakle, potvrđena 33 slučaja, a možda ih ima i više, samo je nama interent u Zavodu u Zagrebu bio prebukiran i pao je sustav, tako da postoji mogućnost da je još nekoliko nalaza pozitivno. To ćemo vam moći sutra potvrditi”, rekla je dr. Grgić. Dodaje da su prekjučer potvrđena tri slučaja na istoj svadbi tako da sveukupno i službeno iz tih svatova za sada je 36 zaraženih.

“Nažalost, zbog jednih svatova više nismo županija koja se najbolje borila s virusom”, navela je dr. Grgić.

Inače, u Općoj bolnici Bjelovar još jučer je potvrđeno da je zaražen jedan zdravstveni djelatnik i jedan pacijent bolnice. “Zaražena je jedna medicinska sestra i jedan pacijent koji je došao u bolnicu. Testirali smo jučer odmah 48 zdravstvenih djelatnika i 15 pacijenata koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom. Dobili smo za sada nalaz za 46 osoba i svi su negativni. Tri liječnika i 20 djelatnika bolnice je u izolaciji, ali sustav i dalje dobro funkcionira kao i sama bolnica”, poručili su.



Župan Damir Bajs ispred Stožera civilne zaštite Bjelovarsko – bilogorske županije objavio je nove odluke stožera, prenosi Večernji list.

“Sljedeće odluke provodit će se od ponedjeljka i to sljedećih mjesec dana. Dakle, svatovi ne smiju imati više od 50 uzvanika. Na ostalim svečanostima i proslavama ne smije biti više od 20 osoba, na sahranama može biti najviše 50 osoba”, istaknuo je nove odluke župan Damir Bajs.

Komentari