‘BIZNIS CVATE’ Sedam hrvatskih, jedan bosanskohercegovački i jedan nizozemski državljanin krivotvorili Covid isprave

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Protiv sedam hrvatskih državljana, dvoje državljana BiH i jednog nizozemskog državljanina Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Splitu je od 1. lipnja do 1. rujna ove godine u devet predmeta podiglo optužnice. One su podignute zbog krivotvorenja covid isprava, objavljeno je na stranici ODO-a.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su od 2. svibnja do 12. srpnja 2021. radi nesmetanog ulaska u Republiku Hrvatsku te na stadion Poljud, od nepoznatih osoba pribavljali ili osobno izrađivali te uporabili neistinite negativne testove na Covid-19 kao potvrdu svojeg zdravstvenog stanja, iako su znali da su pribavljeni nalazi neistiniti, jer se prethodno nisu testirali na tu bolest.

Postoji osnovana sumnja da su takve nalaze predavali policijskim službenicima pri ulaznoj graničnoj kontroli RH na međunarodnim graničnim prijelazima Vinjani Donji, Vinjani Gornji kao i Zračnoj luci Split te ovlaštenim osobama na kontroli ulaska na stadion Poljud, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.Komentari