BIZARNO, ČAK I ZA HRVATSKE UVJETE Ured župana potrošio više tisuća kuna na ručak, izmislili da su častili Divjak

Ronald Goršić / CROPIX

Pročelnica ureda župana zagrebačke županije uhvaćena je u lako provjerljivoj laži koja se može, kako piše Telegram, opisati kao bizarna čak i u hrvatskim uvjetima.

Naime, 17. siječnja u računovodstvo županije stigao je račun na trošak reprezentacije u iznosu od 5.250 kuna. Na njegovoj poleđini pročelnica Mirjana Oštrec Bosak napisala je da se radilo o ručku s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

No, Telegram je od Ministarstva dobio potvrdu da nisu bili ni na kakvom ručku već da su se nakon obilaska dviju škola vratili u Zagreb.

Popili 13 butelja vina i 18 litara bezalkoholnog pića

Odgovor iz Ureda župana zagrebačke županije Stjepana Kožića nije stigao, piše Telegram.
Račun je izdao poznati restoran i konjički klub Trajbar sa sjedištem u Zaprešiću, a pročelnica Oštrec Bosak osobno je potpisala nalog.



“08.01.2020. – Ručak s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja”, napisala je na poleđinu računa.

I na dnu naredbe piše kako se faktura odnosi na ručak održan 8.siječnja, a iz računa je vidljivo da se radilo o ručku na kojem je uz konzumaciju hrane popijeno i 13 butelja vina te 18 litara bezalkoholnog pića.

Uz to, Zaprešić je posve izvan rute u odnosu na mjesto posjeta, odnosno Sveti Ivan Zelinu i Svetu Nedjelju.

MZO negira ručak

Telegram je 3. lipnja kontaktirao MZO iz kojeg su odgovorili da Divjak niti bilo tko iz njene pratnje tog dana nisu bili ni na kakvom ručku već su se nakon posjeta školama, odmah vratili u Zagreb.

Isti dan upit je upućen i Uredu župana koji vodi pročelnica Oštec Bosak. Oni ne negiraju da je taj dan doista bio održan ručak i da je za njega ispostavljen račun, ali tvrde kako on nema veze s posjetom ministrice Divjak kao ni osobama koje su spomenute u upitu, piše Telegram.

Komentari