BIZARNA PRIČA IZ ZAGREBA Mjesecima ležao mrtav u stanu, susjedi zbog nepodnošljivog smrada zvali policiju

Ilustracija, Matija Djanjesic / CROPIX

Bizarna priča iz Zagreba. Mjesecima je ležao mrtav u stanu, nitko ga nije posjetio za Božić ni za Novu godinu. Tijelo su zbog nesnosnog smrada otkrili stanari koji su sve prijavili policiji. U stanu je pronađeno raspadnuto tijelo, ali i puno smeća. Stanari se zbog toga već mjesecima bore sa žoharima i ostalim štetočinama koje se šire cijelom zgradom.

Žalosnu je sudbinu dočekao čovjek iz Zagreba. Mjesecima je ležao mrtav. Stanari su posumnjali da se nešto čudno događa zbog nepodnošljivog smrada pa su pozvali policiju, javlja Dnevnik.hr.

“U poluraspadnutom stanju u WC-u, na školjci. Onda znate koliko je dugo bio. Ne znam koliko vremena treba da se takvo stanje dogodi”, prepričava susjeda Jadranka Dejanović.

Ali dogodilo se i to da je smrt otkrila zašto već mjesecima u zgradi šetaju žohari. U njegovu stanu, pričaju susjedi za Dnevnik Nove TV, pronađene su goleme količine otpada.



“Samo da mu je krevet bio OK, a okolo svo smeće…. Slike su katastrofa. Ja kad sam to vidio… To je katastrofa”, dodaje Nediljko Banović, dok treća susjeda dodaje da su ispod parketa nađeni žohari, kukci i crvi.

Pa sad sve čine kako bi se toga riješili. Klopke za žohare na svakom su koraku, vrata su pokrili najlonom, a umjesto parfema širi se miris spreja za štetočine. Ali uzalud…

“Primijetila sam prije par dana žohare. Bili su po podu, tamo isto na zidu“, kaže Marija Uglešić.

“Kad izlaziš, stalno moraš posprejati po zidu. Mislimo da je to potencijalna zaraza“, dodaje Darko Vukomirović.

Iz Zavoda za javno zdravstvo odgovorili su nam da je potrebno što prije očistiti stan. Ali tu dolazimo do problema. To je nemoguće dok ne završi ostavinska rasprava. Ako su nasljednici poznati, kaže odvjetnica, to može trajati do mjesec dana. Ako nisu, i duže.

“Sigurno i više od pola godine jer terba pola godine samo da se objavi oglas i čeka tih šest mjeseci da se potencijalni nasljednici jave. Ta ostavina možda neće završiti u jednom ročištu. Možda će trajati ročište dva. Mi govorimo o nekom periodu preko 6 mjeseci pa možda i do godinu dana”, objasnila je odvjetnica Ines Margetić.

Za njih je to previše. Borba sa šetočinama se nastavlja…pitanje je samo do kada.

 

Komentari