Bivši župan Posavec je u lošem stanju, odriče se plaća i trenutno ne razmišlja o politici

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sad već bivši međimurski župan Matija Posavec nije baš u formi, rekao je za N1 Josip Grivec, zamjenik župana koji sada vodi tu županiju. 

“Stvari funkcioniraju potpuno normalno, s obzirom na to da sve službe znaju svoj posao i svaka institucija, ustanova, mora biti spremna funkcionirati po inerciji bez obzira na čelne ljude. Naravno da smo svi bili iznenađeni i nije nam lako, ali kao županija smo ok. Matija i ja smo se kratko sastali. On nije baš u formi, no neke stvari moramo komunicirati bez obzira na to u kojoj mjeri sam ja s nečime upoznat, a s nečim i nisam. Moram reći da nikada nije nijednom uzeo neku dnevnicu i odriče se ovih šest plaća na koje ima pravo”, rekao je Grivec.

Dodao je kako s njim uopće nije razgovarao o tome zbog čega je došlo do hapšenja.

“On je ostavku podnio u petak, u subotu smo mailom obavijestili naše službe, Ministarstvo pravosuđa i uprave, a u ponedjeljak i Vladu. Ne znam planira li aktivirati saborski mandat, nisam ga ni pitao. Kratko smo se susreli kako bismo dogovorili daljnju komunikaciju. Ni o izborima nismo razgovarali, njih raspisuje Vlada i tko želi, kandidirat će se”, istaknuo je Grivec.



Za N1 se oglasio i odvjetnik Matije Posavca, Davorin Zlatarek koji je rekao da je Posavec u lošem stanju i da mu je žao.

Zlatarek je istaknuo kako Posavec zasad ne razmišlja o politici, a odrekao se i prava na plaću koje ima. Naglasio je i kako još nije donio odluku o aktiviranju saborskog mandata, objavio je N1.

Komentari