Bivši zamjenik šefa policije pravomoćno oslobođen nakon jurnjave u naseljenom mjestu

Robert Fajt / CROPIX

Prekršajni sud u Zadru pravomoćno je oslobodio bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića kojem se sudilo zbog prebrze vožnje.

Prema presudi, Ćelić nije kriv jer je bio na službenom zadatku, a u takvoj situaciji policijski službenik smije kršiti prometna pravila, odnosno za njega ne vrijedi ograničenje brzine.

Neslužbeno doznajemo da je Ravnateljstvo policije u sudski spis dostavilo potvrdu prema kojoj je Ćelić jurio prema Zadru jer je išao na zadatak. U mjestu Briševo, gdje je ograničenje 50 kilometara na sat, Ćelić je vozio brzinom od 166 kilometara na sat.

Sve riješeno u mjesec dana

Suđenje Ćeliću počelo je u prosincu prošle godine. On je naime, nakon što je u listopadu konačno prijavljen zbog jurnjave iz ožujka uložio prigovor na prekršajni nalog. Njegova obrana zatražila je da postupak bude zatvoren za javnost što je sutkinja Magda Troskot i prihvatila. Nakon svega par ročišta donijeta je i presuda. Službena potvrda da je Ćelić bio na zadatku bila je ključna za odluku suda da ga oslobodi krivnje za prebrzu vožnju.



Inače, ranije danas USKOK je objavio da su pokrenuli istragu protiv bivšeg načelnika zadarske prometne policije Antona Dražine i njegovog nasljednika zbog sprječavanja pokretanja prekršajnih postupaka protiv bivših visokih policijskih dužnosnika Josipa Ćelića i Darka Cara uhvaćenih u prebrzoj vožnji.

Zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić podnio je lani krajem listopada “zahtjev za razrješenje s dužnosti” nakon što je otkriveno da je u ožujku uhvaćen u prebrzoj vožnji, ali nije bio kažnjen. Zbog sličnog je prekršaja, također na zadarskom području, smijenjen i načelnik krapinsko zagorske policije Darko Car te šef zadarske prometne policije, piše Telegram.

Komentari