Bivši stranački kolege fizički se obračunali na dan izbora. Jedan završio u bolnici, drugog privela policija

Foto: Ranko Suvar / CROPIX/ilustracija

Na lokalnim izborima, u nedjelju, 16. svibnja, predstavničku i izvršnu vlast za iduće četiri godine hrvatski građani birat će u 576 jedinica.

Građani su prijavili nekoliko izgreda, najviše povezanih s ometanjima rada na biračkom mjestu ili pokušajem agitiranja na dan izbora, no u Dalmaciji je izgleda došlo i do fizičkog napada.

Naime kako javlja PU splitsko-dalmatinska policija je privela jednu osobu na kriminalističko istraživanje.

Prema informacijama kojima raspolaže Slobodna Dalmacija, riječ je o sukobu jednog nezavisnog kandidata s bivšim stranačkim kolegama. Njega stranka nije htjela predložiti za još jedan mandat pa je na izbore izašao samostalno, što je rezultiralo raskolom u biračkom tijelu, a kulminiralo fizičkim obračunom.



Bivši gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, zato je izašao na izbore kao nezavisni kandidat i tako podijelio biračko tijelo koje je godinama žestoko podržavalo HDZ. A vrhunac tenzija koje traju mjesecima kulmiriao je na šaketanjem na mostu, a Damir Lipotić Kuki izvukao je u srazu sa članom ili simpatizerom HDZ-a, deblji kraj.

“Molim vas, odmah u prvoj rečenici stavite da najoštrije osuđujem svaku vrstu nasilja i vrijeđanja. To nikome ni na koji način ne može donijeti dobro. Ovo što se dogodilo nije vezano uz biračka mjesta, jer na nijednom od njih dvadeset i dva, nije zabilježen ni najmanji incident, i sve protječe u savršenom miru”,kazao je Šipić.

“Ne znam tko je točno udario Lipotića, ali govori se da je riječ o sinu jednog lokalnog hadezeovca. Ponavljam, nikakvo vrijeđanje i nasilje ne vodi ničemu dobrom niti itko od toga ima ikakve koristi, i jako mi je žao što se to dogodilo. Osuđujem takvo ponašanje, a pogotovo je sve to još gore što se dogodilo na izborni dan”, rekao je Šipić. Lipotić je završio na Hitnoj pomoći u KBC-u Split gdje mu “šiju” posjekotinu koju je zaradio u okršaju s političkim neistomišljenikom.

Oko 12.15 sati u Zavod da hitnu medicinsku pomoć u Trilju došao je 48-godišnji muškarac s ozljedama. Kako se izjasnio fizički ga je napala njemu poznata osoba na triljskom mostu, a nešto ranije ga je druga osoba verbalno napala u Ulici Poljičke republike gdje se nalazi biračko mjesto.

Nakon pregleda u triljskom zavodu prevezen je u KBC Split na pružanje liječničke pomoći. Težina ozljede za sada nije poznata, prema prvim informacijama radi se o ozljedi lica, točnije oka, rekla Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije i potvrdila da su jednu osobu doveli u službene prostorije.

Komentari